Κλιντ Ίστγουντ και Πολ Τόμας Άντερσον είπαν όχι στο The Apprentice - Η ταινία για τον Τραμπ

Τι αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Αλί Αμπάσι, ο οποίος τελικά πήρε το ρίσκο.
Open Image Modal
Τζέρεμι Στρονγκ και Σεμπάστιαν Σταν στην ταινία «The Apprentice»
TFG

Η ταινία «The Apprentice», σε σκηνοθεσία Αλί Αμπάσι, το origin story του Ντόναλντ Τραμπ, που αφηγείται την άνοδο του στο real estate της Νέας Υόρκης των 70s και 80s, χάρη στη φαουστική συμφωνία με τον ισχυρό ακροδεξιό δικηγόρο και πολιτικό παράγοντα, Ρόι Κον, έκανε πρεμιέρα στις Κάννες τον Μάιο, όπου έλαβε ως επί το πλείστον θετικές κριτικές.

Η ταινία ωστόσο, ο τίτλος της οποίας είναι δάνειο από το ριάλιτι με οικοδεσπότη τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιο, που προβλήθηκε στο NBC από το 2004 έως το 2017 -και εκτόξευσε τη δημοφιλία του-, δυσκολεύτηκε να βρει διανομή.

Σχεδόν όλα τα στούντιο του Χόλιγουντ αρνήθηκαν να αναλάβουν τη διανομή της ταινίας, που προκάλεσε την οργή του στρατοπέδου Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγάλων streamers (Netflix, Amazon, Disney+ και Apple), όπως και των Warner Bros, Paramount, Universal, Searchlight, Sony Pictures Classics, Focus, A24, HBO και Lionsgate.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αμπάσι σε συνέντευξη του στη Le Figaro, οι δυσκολίες άρχισαν πολύ πριν από τη διανομή. 

Οι παραγωγοί του «The Apprentice» δυσκολεύτηκαν να βρουν τον σκηνοθέτη που θα δεχόταν να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο. Ο Πολ Τόμας Άντερσον είπε όχι. Ο Κλιντ Ίστγουντ, παρότι ρεπουμπλικανός, επίσης. 

Στην ταινία που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, πρωταγωνιστούν ο Σεμπάστιαν Σταν ο οποίος υποδύεται τον Τραμπ (στην αρχή τον βλέπουμε να πηγαίνει πόρτα-πόρτα για να εισπράξει ενοίκια στις άθλιες πολυκατοικίες που είχε στην ιδιοκτησία του ο πατέρας του) και ο Τζέρεμι Στρονγκ του «Succession», ο οποίος υποδύεται τον Ρόι Κον (που υπήρξε νομικός σύμβουλος του γερουσιαστή Τζόζεφ ΜακΚάρθι τη δεκαετία του 1950, διατηρούσε σχέσεις με τη μαφία και ήταν ο τρόμος του δικηγορικού συλλόγου της Νέας Υόρκης). 

Open Image Modal
Τζέρεμι Στρονγκ και Σεμπάστιαν Σταν στην πρεμιέρα του «The Apprentice», 8 Οκτωβρίου 2024, Νέα Υόρκη. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
via Associated Press

Στο καστ επίσης η Μαρία Μπακάλοβα στον ρόλο της πρώτης συζύγου του Τραμπ, Ιβάνα και ο Μάρτιν Ντόνοβαν.

Στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 17 Οκτωβρίου. 

Με πληροφορίες από World of Reel