Κολοράντο: Διασώθηκαν τουρίστες εγκλωβισμένοι σε παλιό χρυσωρυχείο - αξιοθέατο (Bίντεο)

Νωρίτερα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ 4 τραυματίστηκαν, καθώς ξεναγούνταν στις υπόγειες στοές του Mollie Kathleen.
Open Image Modal
Διασώθηκαν οι 11 τουρίστες και ο ξεναγός που εγκλωβίστηκαν σε παλιό χρυσωρυχείο που έχει πλέον μετατραπεί σε αξιοθέατο για τουρίστες.
Sean Rayford via Getty Images

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου, ότι διασώθηκαν οι 11 τουρίστες και ο ξεναγός, που εγκλωβίστηκαν σε παλιό χρυσωρυχείο, που έχει πλέον μετατραπεί σε αξιοθέατο για τουρίστες.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση διασωστών για τον απεγκλωβισμό 12 ανθρώπων, εξαιτίας βλάβης σε ανελκυστήρα που μετέφερε γκρουπ επισκεπτών σε στοά βάθους 300 μέτρων, είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι τοπικές αρχές.

Open Image Modal
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε εξαιτίας βλάβης σε ανελκυστήρα που μετέφερε γκρουπ επισκεπτών σε στοά βάθους 300 μέτρων.
via Associated Press

Ο Τζέισον Μάικσελ, ο σερίφης της κομητείας Τέλερ, επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους πως υπάρχει ένας νεκρός, χωρίς να διευκρινίσει τα ακριβή αίτια θανάτου. Συμπλήρωσε πως τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

 

Ένδεκα άνθρωποι βγήκαν σώοι από το χρυσωρυχείο, αλλά 12 παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες. Διασώστες ανέφεραν ότι είχαν επικοινωνία μαζί τους, διαβεβαιώνοντας πως οι εγκλωβισμένοι είχαν νερό και κουβέρτες μαζί τους.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χρυσωρυχείο Mollie Kathleen στο Κριπλ Κρικ του Κολοράντο. Πρόκειται για ένα χρυσωρυχείο του 1890, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την πόλη Κολοράντο Σπρινγκς. Έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο για τουρίστες, που ξεναγούνται στις υπόγειες στοές και ενημερώνονται για την ιστορία του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ).