Κως: Δραματική καταδίωξη από το Λιμενικό - Τραυματίες λιμενικοί και ΚΑΡΠΑ στον έναν διακινητή

Ως συνέπεια της καταδίωξης, ο βοηθός του χειριστή του ταχυπλόου έπεσε στην θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του - Τον έσωσαν οι άνδρες του Λιμενικού.
Open Image Modal
Σ
Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Μια απίστευτη καταδίωξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην θαλάσσια περιοχή της Κω από μέλη του Λιμενικού Σώματος, όταν διακινητές είχαν προηγουμένως αποβιβάσει 28 αλλοδαπούς στην νησίδα της Καλολίμνου στην Καλύμνο.

Το ταχύπλοο αναχώρησε με κατεύθυνση τις δυτικές ακτές της Κω, με τους αλλοδαπούς να περισυλλέγονται από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής.

Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ ενημερώθηκε από την Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, ότι το εν λόγω ταχύπλοο κατευθυνόταν προς την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου και Κεφάλου Κω, στα δυτικά του νησιού.

Το περιπολικό σκάφος έσπευσε άμεσα στο σημείο και εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, στην προσπάθειά του να αποφύγει την ακινητοποίηση.

Παρόλο που έγιναν φωτεινά και ηχητικά σήματα, ο χειριστής του εν λόγω ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε. Από την καταδίωξη που ακολούθησε, το ταχύπλοο προσέκρουσε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης του περιπολικού σκάφους.

Από την σφοδρή σύγκρουση, ο βοηθός χειριστή του ταχύπλοου βρέθηκε στην θάλασσα και τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος του περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια, στέλεχος του Λιμενικού Σώματος βούτηξε στην θάλασσα, όπου εντόπισε τον βοηθό χειριστή χωρίς τις αισθήσεις του. Στον βοηθό χειριστή έγινε άμεσα χρήση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από μέλη του πληρώματος και ανέκτησε τις αισθήσεις του, ενώ το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και λίγο αργότερα βυθίστηκε.

Ο χειριστής του ταχυπλόου μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος του λιμενικού και ένα μέλος του πληρώματος του ΠΛΣ, το οποίο αιμορραγούσε στο κεφάλι, μεταφέρθηκε με πλωτό του Ε.Σ αρχικά στη Νίσυρο και στη συνέχεια στο λιμάνι της Κω, από όπου διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο χειριστής του Τ/Χ ως ο διακινητής των 28 αλλοδαπών, για παράβαση του αρθ. 25 Ν. 5038/2023 (Κώδικας μετανάστευσης και άλλες διατάξεις), σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθ. 291 Π.Κ. (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία) και του αρθ. 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).