Κρασί, ελληνική κουζίνα και χορός. Θυμόμαστε τα γυρίσματα του Bourdain στη Νάξο το 2016 και τις εντυπώσεις του σεφ από το νησί

Κρασί, ελληνική κουζίνα και χορός. Θυμόμαστε τα γυρίσματα του Bourdain στη Νάξο το 2016 και τις εντυπώσεις του σεφ από το νησί
|
Open Image Modal
Steve Mack via Getty Images

Ο διεθνούς φήμης σεφ Anthony Bourdain, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 61 ετών την Παρασκευή στο δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλία, τον Απρίλιο του 2016 επισκέφτηκε την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το νησί της Νάξου για τα γυρίσματα της εκπομπής του στο CNN, «Parts Unknown». 

Το επεισόδιο με τίτλο «In the Greek Islands» κατέγραφε τις δραστηριότητες του διάσημου σεφ στο νησί, το φαγητό που δοκίμασε και το κρασί που ήπιε με τους ντόπιους.  

«Πήγα σε ένα πολύ όμορφο νησί με χαλαρούς ρυθμούς, ένα μέρος με πραγματικά πλούσια κουλτούρα, επιχειρήσεις και λιγότερο τουρισμό από άλλους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και αυτό λειτούργησε και σαν καλοκαιρινές διακοπές», δήλωσε τότε ο Bourdain. 

 

Ο σεφ είχε μελετήσει την ιστορία της Ελλάδας πριν την επίσκεψή του, γνώριζε για την ελληνική κρίση και είχε κάποιες προσδοκίες.

Για τη Νάξο δήλωσε ότι «είναι πανέμορφη» και ότι έμαθε να ζει όπως οι ντόπιοι.