Συνεχίζουμε το «οδοιπορικό» μας στον κόσμο της σοκολάτας επιλέγοντας μια συνταγή με τέσσερα μόνο υλικά. Κάποια μάλιστα μπορεί ήδη να υπάρχουν στα ντουλάπια μας ή το ψυγείο.
Αγαπημένη κρέμα σοκολάτα με γκραν - μαρνιέ. Πολύ εύκολη και γρήγορη στην δημιουργία της.
Σίγουρα παίζει και δεύτερη αφού μια δεν είναι ποτέ αρκετή.
Χρόνια Πολλά.
Μερίδες; 6 - 8
Υλικά
600 γρ. σοκολάτα λιωμένη Nestlé
200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. γκραν-μαρνιέ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 50-60 βαθμούς και την ανακατεύουμε με την σοκολάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο με το γκραν-μαρνιέ και το ρίχνουμε στην κρέμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μπολ.
Tip
Διατηρείται στο ψυγείο για 6 μέρες.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε τα μπολ εκτός ψυγείου για 1 ώρα.
Αναδημοσίευση από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.