Λαύριο: Ληστεία με λεία 1 εκατ. ευρώ σε χρηματαποστολή έξω από πολυκατάστημα παιχνιδιών

Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με τις αρχές να προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη τους.
|
Open Image Modal
Αστυνομικός στο σημείο που έγινε η ληστεία χρηματαποστολής στο Λαύριο - 26 Σεπτεμβρίου 2024
Eurokinissi

Τους 4 άνδρες, που με την απειλή όπλων λήστεψαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (26/9) υπαλλήλους χρηματαποστολής στο Λαύριο αναζητούν οι αστυνομικοί.

Το περιστατικό έγινε στις 3.30 έξω από υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών στην οδό Κουντουριώτη. Οι 4 άνδρες με άσπρες στολές, όπως είναι οι πρώτες περιγραφές των μαρτύρων, προσέγγισαν τους υπαλλήλους, μόλις εκείνοι είχαν παραλάβει χρήματα από το υποκατάστημα, και με την απειλή των όπλων τους ανάγκασαν να τους τα παραδώσουν και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια των υπαλλήλων της χρηματαποστολής, οι δράστες πέταξαν αρχικά μία κροτίδα και καπνογόνο με χρώμα, ώστε να αναγκάσουν τον οδηγό να μειώσει ταχύτητα. Στη συνέχεια κατάφεραν να σκάσουν τα λάστιχα του οχήματος, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Τότε με την απειλή των όπλων τους υποχρέωσαν να αποβιβαστούν και να αρπάξουν τους σάκους με τα χρήματα, που υπολογίζεται ότι ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, καθώς είχαν παραλάβει τις εισπράξεις από διάφορες επιχειρήσεις του Λαυρίου και το κατάστημα παιχνιδιών ήταν η τελευταία παραλαβή.