Ένας άντρας είπε πως «οι πόνοι περιόδου είναι μύθος» αλλά δεν ήταν έτοιμος για τις απαντήσεις που έλαβε

Ένας άντρας είπε πως «οι πόνοι περιόδου είναι μύθος» αλλά δεν ήταν έτοιμος για τις απαντήσεις που έλαβε
Open Image Modal
Olga_Anourina via Getty Images
woman with black lipstick , car background

Καταρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ βασικό. Αν δεν έχεις μήτρα, δεν μπορείς να έχεις άποψη για θέματα γύρω από αυτή. Το ίδιο ισχύει, για παράδειγμα, και για τα αντρικά γεννητικά όργανα, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε μια γυναίκα να λέει πως «ο πόνος μετά από κλωτσιά στα αντρικά γεννητικά όργανα είναι μύθος»; Σωστά, ποτέ.

Οι πόνοι περιόδου είναι μία από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα στη ζωή της, και μάλιστα όχι μία και δύο φορές αλλά σε μηνιαία βάση. Κάθε γυναίκα βιώνει τους συγκεκριμένους πόνους με διαφορετικό τρόπο: σε άλλες είναι σχεδόν πάντα ανεπαίσθητοι, άλλες πονούν αρκετά τις πρώτες ημέρες της περιόδου, άλλες σέρνονται στα πατώματα και άλλες κυριολεκτικά λιποθυμούν από τον πόνο, ειδικά αν πάσχουν από ενδομητρίωση. Σε κάθε περίπτωση όμως, υπάρχουν και υπάρχουν για να μας βασανίζουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Έτσι, όταν τις προάλλες ένας χρήστης του Twitter με το όνομα @goldenconceptng έγραψε πως πιστεύει ότι οι πόνοι κατά την έμμηνο ρύση είναι μύθος (για την ακρίβεια «Ως άντρας, θεωρώ ότι οι πόνοι περιόδου είναι ένας μύθος»), τόσο οι γυναίκες της πλατφόρμας όσο και κάποιοι άντρες, αποφάσισαν να του μάθουν δυο-τρία πραγματάκια σχετικά με το θέμα.

Το ακόμα καλύτερο βέβαια, ήταν όταν ένας άλλος άντρας τάχθηκε στο πλευρό του, λέγοντας πως οι γυναίκες παραπονιούνται υπερβολικά για τους συγκεκριμένους πόνους «λες και είναι κάποιου είδους πραγματικά δύσκολη εμπειρία». Το αποτέλεσμα ήταν ορισμένες γυναίκες να του απαντήσουν περιγράφοντας τους οδυνηρούς αγώνες που δίνουν σε κάθε περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του εμετού. Ας πούμε απλά ότι ο εν λόγω κύριος δεν απάντησε ξανά.

Πέρα από τον τρόπο με τον οποίο βιώνει κάθε γυναίκα την περίοδό της, ο εμμηνορροϊκός κύκλος έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα της, από τη μία μέρα στην άλλη.

Από κατακρατήσεις υγρών και πρηξίματα μέχρι κράμπες και πονοκεφάλους το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) συνεπάγεται διάφορες διακυμάνσεις των ορμονών και των χημικών του εγκεφάλου.

Το καλύτερο tweet όμως ήταν αυτό της @HesterPallaa, η οποία έκλεισε την όλη ιστορία με ένα στρατηγικά επιλεγμένο gif της Rachel Green: «No uterus, no opinion». Δεν έχεις μήτρα, δεν μπορείς να έχεις άποψη. Τέλος.