Λίγα πράγματα μπορούν να νικήσουν μία λαχταριστή μακαρονάδα με πλούσια σάλτσα. Κανείς δεν μπορεί να της πει όχι, και γιατί θα έπρεπε άλλωστε; Λατρεύουμε τα ζυμαρικά σε κάθε πιθανή εκδοχή τους.
Υπάρχει όμως ένα μυστικό για να κάνετε την κόκκινη σάλτσα σας ακόμα πιο νόστιμη και, όχι, δεν είναι το αλάτι, αλλά κάτι πιο αναπάντεχο: το λεμόνι.
Ποιο είναι το κόλπο; Βάλτε στο πιάτο σας κανονικά τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα. Στη συνέχεια, αφού αφαιρέσετε φυσικά τα κουκούτσια, βάλτε λεμόνι στο πιάτο. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα, δεν θέλετε να μαζευτεί χυμός λεμονιού στο κάτω μέρος του πιάτου σας. Στη συνέχεια, απλώς ανακατέψτε το φαγητό σας.
Γιατί βοηθάει; Το λεμόνι θα αναδείξει τη γεύση της σάλτσας, χωρίς καν να το καταλάβετε. Είναι άλλωστε πολύ καλύτερο από το αλάτι, αφού δεν περιέχει νάτριο. Η απόλαυση του αγαπημένου σας πιάτου θα είναι ακόμα πιο έντονη.
Καλή σας όρεξη!