Τελευταία, μαθαίνουμε για πολλές μας συνήθειες ότι τις εφαρμόζουμε λάθος στην καθημερινότητά μας. Από το πώς δένουμε τα κορδόνια μας μέχρι το πώς να σουρώνουμε τα μακαρόνια, είναι λες και όλα -λίγο έως πολύ- τα έχουμε μάθει λάθος σε αυτή τη ζωή. Σε αυτή την ιδιότυπη λίστα έρχεται να προστεθεί και ο τρόπος που κόβουμε το ψωμί.
Οι περισσότεροι από εσάς (και από εμάς, δεν θα το κρύψουμε άλλωστε) μέχρι σήμερα κόβατε το ψωμί από την κορυφή προς τα κάτω. Με αυτή την τεχνική, λογικά πολύ δύσκολα καταφέρνατε να έχετε λεπτοκομμένες φέτες, ειδικά σε αφράτο ψωμί που κουνιέται καθώς κόβεται.
Η εργαζόμενη σε εστιατόριο, Sarah Jampel, έγραψε στον ιστότοπο Food52 το σωστό τρόπο να κόβουμε το ψωμί μας. Ποιος είναι αυτός; Αντί να ξεκινάτε από την κορυφή και να καταλήγετε σταδιακά στο τέλος, γυρίστε τη φρατζόλα στο πλάι και ξεκινήστε από εκεί να κόβετε το ψωμί σας.
Έτσι, θα βρείτε από την αρχή κόρα και θα είναι πιο εύκολο να κόψετε στο πάχος που θέλετε τη φέτα σας.