Από τις εκπτώσεις μέχρι τον καθαρισμό προσώπου: Αυτά είναι τα 5 στερεότυπα «καλοπέρασης» από την κόλαση

Από τις εκπτώσεις μέχρι τον καθαρισμό προσώπου: Αυτά είναι τα 5 στερεότυπα «καλοπέρασης» από την κόλαση
|
Open Image Modal
Todd Keith via Getty Images
Retro Bathtub Pinup Kiss

Η ζωή είναι γεμάτη από στερεότυπα. Κάποια από αυτά είναι αρνητικά και σεξιστικά, όπως το γεγονός ότι ο σκοπός της κάθε γυναίκας είναι να γίνει μητέρα και άλλα είναι πιο ανάλαφρα και αστεία, όπως το γεγονός ότι οι γυναίκες όταν βρίσκονται μαζί, χτενίζουν η μία τα μαλλιά της άλλης και παίζουν μαξιλαροπόλεμο, φορώντας baby doll (δεν συνέβη ποτέ, πουθενά).

Κάποια από αυτά τα στερεότυπα έχουν να κάνουν με την καλοπέραση, την χαλάρωση και την καλή ζωή, αλλά δεν παύουν να είναι πέρα για πέρα ψεύτικα! Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να χαλαρώσετε κάνοντας αφρόλουτρο ή ο καθαρισμός προσώπου είναι μαρτύριο και όχι απόλαυση και το σούσι καθόλου χορταστικό, διαβάστε το παρακάτω κείμενο.

Και κυρίως, μην ανησυχείτε! Δεν είστε μόνοι εκεί έξω!

Το αφρόλουτρο

Το στερεότυπο: Η γυναίκα (ή ο άντρας) γεμίζει την μπανιέρα, ανάβει κεριά και μπαίνει μέσα για να απολαύσει ένα ήρεμο και χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Κλείνει τα μάτια, διαβάζει το αγαπημένο της βιβλίο, ακούει μουσική και φυσά χαρούμενη τις σαπουνάδες.

Η πραγματικότητα: Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να κάνετε ένα τέτοιο χαλαρωτικό αφρόλουτρο γνωρίζετε πολύ καλά ότι μόνο χαλαρωτικό δεν είναι. Αρχικά, πρέπει να περιμένετε αρκετή ώρα για να γεμίσει η μπανιέρα. Όταν γεμίσει και είστε έτοιμοι να βάλετε μέσα το πόδι σας, το νερό είναι σπάνια στη σωστή θερμοκρασία. Το πρόβλημα είναι το εξής. Αν θέλετε το νερό να μην κρυώσει γρήγορα θα πρέπει να βάλετε αρκετά καυτό νερό, αλλά έτσι το να μπείτε στην μπανιέρα θα είναι πρόκληση. Αν πάλι, η θερμοκρασία είναι αρχικά η ιδανική, γρήγορα θα βρείτε τον εαυτό σας να τουρτουρίζει. Πείτε ότι μπήκατε μέσα. Και τώρα τι; Αν προσπαθήσετε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή περιοδικό, θα το κάνετε μούσκεμα, αν πάτε να χαζέψετε στο tablet, θα υπάρχει το άγχος ότι θα το βρέξετε ή θα κάνει βουτιά στην μπανιέρα και αν απλά κλείσετε τα μάτια για να χαλαρώσετε, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι 5 λεπτά θα σας φανούν αιωνιότητα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δεν κάνετε ένα ντους πριν, θα καταλάβετε ότι είστε σε μία μπανιέρα με βρώμικο νερό! Αφήστε που μετά για να την αδειάσετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πλημμυρίσετε το μπάνιο.

Καθαρισμός προσώπου

Το στερεότυπο: «Θα κάνω ένα “δώρο” στον εαυτό μου και θα πάω για έναν καθαρισμό προσώπου».

Η πραγματικότητα: Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει οποιοσδήποτε δεν έχει κάνει καθαρισμό προσώπου, δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο ακούγεται. Δεν πηγαίνει εκεί και αρχίζουν να σας αλείφουν με κρέμες και να σας τρίβουν, όσο εσείς θα έχετε κλειστά τα μάτια. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πρέπει πρώτα να μπει κανείς γύρω στα 20 λεπτά στον ατμό (κυριολεκτικά), τον ίδιο ατμό με αυτόν που βγάζουν τα μακαρόνια όταν τα βράζετε. Στη συνέχεια, ξεκινά το μαρτύριο του «πατήματος». Με λίγα λόγια η συμπαθής αισθητικός, αρχίζει τα πατάει τους πόρους σας για να αφαιρέσει το σμήγμα. Και ένα θα σας πω: Πονάει! Αφού, λοιπόν, τελειώσει αυτό το μαρτύριο και το πρόσωπό σας έχει γίνει κατακόκκινο, είναι και το καλό κομμάτι, για να μην είμαστε και άδικοι, μπαίνουν οι κρέμες.

Κομμωτήριο

Το στερεότυπο: Το κομμωτήριο είναι το ησυχαστήριο των γυναικών.

Η πραγματικότητα: Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Συνήθως, το κομμωτήριο για τις γυναίκες διαρκεί τουλάχιστον δύο ώρες. Δεν το λέω για να μας λυπηθείτε, αλλά αν θέλει κανείς να βάψει τα μαλλιά του (γιατί, κακά τα ψέμματα έχουν αρχίσει να βγαίνουν άσπρες τρίχες) και να κάνει ένα κούρεμα, τσουπ, πέρασε η ώρα. Και, φυσικά, δεν είναι μόνο η αναμονή. Είναι το γεγονός ότι όσο η βαφή θα είναι στο κεφάλι, αρχίζει το κάψιμο και η φαγούρα, η συζήτηση που πιάνει ο κομμωτής, την οποία και ο ίδιος βαριέται κατά πάσα πιθανότητα, και το γεγονός ότι δεν μπορείτε να κουνηθείτε ρούπι γιατί έχετε αυτά τα αλουμινόχαρτα στο κεφάλι, τα οποία ένα αεράκι να φυσήξει θα φύγουν.

Σούσι

Το στερεότυπο: «Πάμε να φάμε κανένα σουσάκι; Πεινάω!»

Η πραγματικότητα: Κανείς ποτέ δεν χόρτασε με σούσι. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Σίγουρα, μπορεί να φαίνεται κοσμοπολίτικο το να πάτε για σούσι και, πράγματι, είναι νόστιμο, αλλά είστε πολύ γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα χορτάσετε, εκτός αν φάτε «ένα τοστάκι πριν για να σας κρατήσει» (αληθινή μαρτυρία) ή αν είστε διατεθειμένοι να δώσετε πολλά χρήματα.

Εκπτώσεις

Το στερεότυπο: Βάλτε στο Google την λέξη «sales», πατήστε «εικόνες» και πείτε μου τι βλέπετε. Γυναίκες χαρούμενες να χαζεύουν βιτρίνες και να βγαίνουν από τα μαγαζιά με σακούλες στα χέρια και χαμόγελο στα χείλη.

Open Image Modal

Η πραγματικότητα: Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι οι εκπτώσεις είναι μία καλή ευκαιρία για να αγοράσει κανείς κάποια βασικά κομμάτια που λείπουν από την ντουλάπα του και μάλιστα σε καλές τιμές. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό. Αντίθετα, μπορεί να είναι φοβερά κουραστικό, χρονοβόρο και πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απελπισία. Ο λόγος; Αρχικά, αν νομίζετε ότι μόνο εσείς είχατε την ιδέα να πάτε στα μαγαζιά την πρώτη μέρα των εκπτώσεων για να πετύχετε τα καλά κομμάτια είστε πολύ γελασμένοι. Χιλιάδες κόσμος, έχει σκεφτεί ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το αποτέλεσμα είναι η ουρά στο δοκιμαστήριο, η ουρά στο ταμείο, η ουρά, ακόμα και στην τουαλέτα. Αν πάλι δεν πάτε τις πρώτες μέρες, πείτε «αντίο» στα μεγέθη και τα σχέδια που θέλετε. Όλα τα παραπάνω, καθώς και η απελπισία στο δοκιμαστήριο όπου δοκιμάζεις εκατοντάδες πράγματα και δεν σου κάνει κανένα και ο εκνευρισμός που υπάρχει στην ατμόσφαιρα λόγω του κόσμου, έχουν ως αποτέλεσμα να γυρίσετε στο σπίτι πτώματα και συχνά χωρίς καμία σακούλα.