Λίβανος: Στέλεχος της Φάταχ σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα

Το Ισραήλ είπε ότι συνεργαζόταν με το Ιράν για τη χρηματοδότηση τρομοκρατίας στη Δυτική Όχθη
Open Image Modal
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις IDF
@idfonline

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν αεροπορικό πλήγμα κοντά στη Σιδώνα στον Λίβανο, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Χαλίλ Μάκνταχ, στελέχους του παλαιστινιακού κινήματος Φάταχ.

Ο Χαλίλ Μάκνταχ ήταν αδελφός του Μουνίρ Μάκνταχ, υψηλόβαθμου στελέχους της Φάταχ, που έχει κατηγορηθεί από το Ισραήλ ότι συνεργάζεται με τη Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Σε κοινή ανακοίνωση οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η Σιν Μπετ είπαν ότι οι αδελφοί Μάκνταχ συνεργάζονταν από τον Λίβανο με τους Φρουρούς της Επανάστασης για μεταφορά χρημάτων και όπλων σε πυρήνες τρομοκρατών στην Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από το πλήγμα.

 

 

Τον Μάρτιο η Σιν Μπετ είχε πει ότι απέτρεψε προσπάθειες του Ιράν για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων προηγμένων όπλων σε τρομοκράτες στη Δυτική Όχθη για να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις στη Δυτική Όχθη. Η ισραηλινή υπηρεσία είχε πει ότι στο σχέδιο είχε εμπλακεί ο Μουνίρ Μάκνταχ.

Αξιωματούχος της Φάταχ υποστήριξε ότι το Ισραήλ προέβη στον φόνο του Μάκνταχ επειδή θέλει να πυροδοτήσει περιφερειακό πόλεμο.

«Η δολοφονία ενός αξιωματούχου της Φάταχ είναι περαιτέρω απόδειξη πως το Ισραήλ θέλει να πυροδοτήσει έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή» είπε ο Ταουφίκ Τιράουϊ, μέλος της κεντρικής επιτροπής της Φάταχ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με πληροφορίες από Times of Israel