Λος Αντζελες: Παγωτατζής βάζει τους influencers να πληρώνουν τα διπλά

«Είμαστε αντι-ινσταγκράμερ» δηλώνει απηυδισμένος.
Open Image Modal
Instagram/cvtsoftserve

 

Οι πελάτες στην καντίνα του Τζο Νίτσι έχουν όλο και περισσότερο την ίδια απαίτηση: να τρώνε δωρεάν παγωτό.

Το CVT Soft Serve, ένα δημοφιλές παγωτατζίδικο - φορτηγό στο Λος Αντζελες, έχει αρχίσει να λαμβάνει εβδομαδιαία αιτήματα από αυτοαποκαλούμενους «influencers» του Instagram που υπόσχονται να ποστάρουν μια φωτογραφία τους με το παγωτό του Νίτσι αρκεί να μην το πληρώσουν. Ο Νίτσι απαντούσε μέχρι τώρα αρνητικά σε όλους, αλλά αυτή την εβδομάδα βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο να αποκομίσει κέρδος από τους inluencers: τους είπε δημοσίως να φύγουν.

Open Image Modal
Instagram/cvtsoftserve

Ο παγωτατζής έγινε viral χάρη σε μια πινακίδα που έβαλε στην καντίνα, η οποία έγραφε: «Οι influencers πληρώνουν διπλά» εξηγώντας στο Instagram ότι «δεν θα σου δώσει ποτέ δωρεάν παγωτό σε αντάλλαγμα για μια ανάρτηση».

Η εικόνα, με την ετικέτα #InfluencersAreGross (μτφ. Οι influencers είναι αηδιαστικοί) έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, και τώρα ο Νίτσι  λέει ότι η επιχείρησή του έχει εκτοξευθεί, προσελκύοντας οπαδούς από όλη τη νότια Καλιφόρνια που ασπάζονται την περιφρόνησή του προς τους ινσταγκράμερς.

«Είμαστε οι influencers των αντι-influencers» εξήγησε στον Guardian. «Είναι περίεργο... αλλά νομίζω ότι έχει πλάκα. Ελπίζω αυτό να εμπνεύσει μικρές επιχειρήσεις για να κάνουν κάτι αντίστοιχο και να πουν σε αυτούς τους ανθρώπους να πάνε να γ****».

Ωστόσο, κατανοεί τη σημασία της προώθησης και της διαφήμισης. Εργάζεται ως ηθοποιός στο Λος Άντζελες και ξεκίνησε το CVT Soft Serve το 2014 ως έναν τρόπο να συμπληρώσει το εισόδημά του.

«Αυτό είναι κάτι που μου αποφέρει χρήματα. Δεν μπορώ να δώσω δωρεάν το παγωτό μου», είπε, σημειώνοντας ότι είχε πληρώσει για το πρώτο του φορτηγό με τα χρήματα που έβαγαλε από τη συμμετοχή του σε μια διαφήμιση.

Αλλά η συχνότητα των αιτημάτων άρχισε να κλιμακώνεται - και έγιναν πιο άβολα καθώς ξεκίνησαν να συμβαίνουν αυτοπροσώπως, είπε ο Νίτσι: «Το πιο οδυνηρό για μένα είναι όταν με πλησιάζουν στο φορτηγό».

Τελικά, κουράστηκε τόσο από αυτά τα αιτήματα που αποφάσισε να αναγκάζει τους επίδοξους τζαμπατζήδες να πληρώνουν 8 δολάρια αντί για 4 δολάρια για ένα χωνάκι.

Πηγή: Guardian