Μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία: Αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες – Κλειστά τα σχολεία

Στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες, με 160 οχήματα και 28 πεζοπόρα τμήματα.
|
Open Image Modal
Στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες, με 160 οχήματα και 28 πεζοπόρα τμήματα.
Anadolu via Getty Images

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου.

 

Oι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες, με 160 οχήματα και 28 πεζοπόρα τμήματα. Επιπρόσθετα συνδρομή παρέχουν εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η φωτιά έχει καταστρέψει περίπου 50.000 στρέμματα, ενώ στην πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες.

 

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

«Σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά και το ανάγλυφο της περιοχής μας δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες», υπογράμμισε χθες, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, σε έκτακτη ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία. Ειδικότερα η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.