Με απίθανες γεύσεις ολοκληρώθηκαν στη Βυτίνα τα Peloponnese Food Stories

Θαυμάσιες μαγειρικές, καλός καιρός και πολύς κόσμος, συνέθεσαν ένα μοναδικόσυναπάντημα ιστοριών γεύσεων, ανθρώπων και πολιτισμού.
Open Image Modal
HuffPost Greece/Δημήτρης Μπαλής
.

Το κλίμα είχε προετοιμαστεί για τα καλά από το βράδυ του Σαββάτου. Η Αννα Καλογεροπούλου, στην ονομαστική της εορτή, η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είχε φροντίσει να είναι όλα στην εντέλεια για το φινάλε των φετινών Peloponnese Food Stories.

 

Open Image Modal
HuffPost Greece/Δημήτρης Μπαλής
.

 

Εχοντας τη συμπαράσταση των δικών της ανθρώπων σε όλη αυτή τη διαδρομή, της Κατερίνας Γιατράκου που νύχτα και μέρα ήταν ακούραστη συνοδοιπόρος, αυτές οι ιστορίες γεύσεων έκαναν ιδανικό φινάλε στη Βυτίνα.

Στο χωριό, ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, και με τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν το Σάββατο, η Κληματαριά είχε ανάψει τα τζάκια και να μας προθερμαίνει γευστικά από το βράδυ και το Art Mainalon είχε φροντίσει για μια ζεστή φιλοξενία.

Απέμενε το πρωί της Κυριακής για να ολοκληρωθεί ένα γεμάτο διήμερο που περιελάμβανε επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια και στο Manna, ένα νέο πολυτελές , πέτρινο ξενοδοχειακό θέρετρο, που στο παρελθόν λειτουργούσε ως σανατόριο.

Με τον κόσμο να έχει κατακλύσει την πλατεία της Βυτίνας, όλα ήταν έτοιμα από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ο σεφ Μιχάλης Χάντζος, του ξενοδοχείου Manna στο Βαλτετσίνικο, ετοίμασε ριζότο γίδας με στακοβούτυρο και ξερή μυζήθρα Βυτίνας.

Open Image Modal
HuffPost Greece/Δημήτρης Μπαλής
.

Ενας άλλος σεφ, ο Παναγιώτης Μπουρτζουκλής του εστιατορίου Κόκκινα Πιθάρια στη Βυτίνα, ετοίμασε έναν παραδοσιακό τραχανά σε καζάνι, με ζωμό αρνιού και μανιτάρια. Ξετρελάθηκα. Η δε Ιωάννα Ταγκαλάκη του εστιατορίου Μικρή Αρκτος στην Καρύταινα, δημιούργησε παραδοσιακούς ντολμάδες.

Σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης έφτιαξαν λαγό συνοδεία σκορδαλιάς με καρύδι.

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τουμπιτσίου και φίλων «ο Αγιος Αθανάσιος», έφτιαξαν ζυγούρι με τραχανά και ο Σύλλογος Γυναικών Λαγκαδίων «Τρισεύγενη» μπακλαβά.

Open Image Modal
HuffPost Greece/Δημήτρης Μπαλής
.

 

Παράλληλα, παιδιά στο εργαστήριο δημιούργησαν παραδοσιακά ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας από την περιοχή της Κανδήλας.

Η κυρία Μαρία από την ταβέρνα του Νίκου στη Μελισσόπετρα Γορτυνίας μας έμαθε να φτιάχνουμε κεντητές πίτες και ο Σίμος Αλατζάς με έβαλε να δοκιμάσω -κι έμεινα άναυδος- αιθέριο έλαιο ρίγανης. Απίστευτα θεραπευτικό.

Open Image Modal
HuffPost Greece

Δοκιμάσαμε κρασιά, μέλια τοπικά, πίτες, γίγαντες και όλα αυτά υπό τους ήχους της Νίνας Μαζάνη που με τους μουσικούς της διάνθησαν την εκδήλωση.
Επίσης, σπουδαστές της Σχολής Αργυροτεχνίας Στεμνίτσας παρουσίασαν τις
δημιουργίες τους σε μια ανοικτή έκθεση.

Παρόντες στην πολύ ωραία εκδήλωση ο απερχόμενος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης

Open Image Modal
HuffPost Greece