Με ματσέτες και δόρατα σκοτώνουν τίγρη στην Ινδία που μάταια πασχίζει να σωθεί (Σκληρές εικόνες - vid)

Οι αγρότες καταπατούν τη γη τους, εκείνες αμύνονται και μετά τις σκοτώνουν.
Open Image Modal
NDTV

Προσοχή, σκληρές εικόνες

Οργισμένα σχόλια προκαλεί η αποκάλυψη βίντεο με χωρικούς στην Ινδία που εμφανίζονται να χτυπούν με ραβδιά, δόρατα και ματσέτες μια θηλύκια τίγρη μέχρι που αυτή πεθαίνει. 

Το εξαγριωμένο πλήθος εμφανίζεται να κυνηγά και τελικά να εγκλωβίζει την τίγρη σχηματίζοντας γύρω της έναν κύκλο.Μετά δεκάδες άνδρες αρχίζουν να την χτυπούν κυρίως στο κεφάλι ενώ το ζώο είναι πεσμένο στο έδαφος. Κάποια στιγμή φαίνεται μάλιστα να προσπαθεί να φέρει της πατούσες του στο πρόσωπο για να προστατευθεί. Αλλά μάταια. 

Οι χωρικοί, σύμφωνα με το CNN, θεωρούν πως η συγκεκριμένη τίγρης ευθύνεται για επιθέσεις σε ανθρώπους, μια εκ των οποίων μάλιστα οδήγησε στον θάνατο ενός χωρικού. Έτσι θεώρησαν πως έχουν και το δικαίωμα να εισέλθουν στην προστατευόμενη περιοχή Pilibhit Tiger Reserve το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, να αναζητήσουν το ζώο και να το σκοτώσουν με αυτό τον βάναυσο τρόπο. 

 

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία ενώ το βίντεο της επίθεσης που αναπαράγεται συνεχώς στα social media συνοδευόμενο από οργισμένα σχόλια τόσο στην Ινδία όσο και σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

Σημειώνεται πως υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει μόλις 4.000 τίγρεις σε όλο τον κόσμο και οι περισσότερες από αυτές ζουν στην Ινδία όπου όμως συχνά πέφτουν θύματα τέτοιων επιθέσεων. 

Η αλήθεια είναι πως στην Ινδία καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την επιβίωση των υπό εξαφάνιση τίγρεων. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την υιοθέτηση μιας σειράς πολιτικών ο αριθμός τους αυξήθηκε στη Ινδία από 1.411 το 2006 σε 2.500 το 2019. 

Αυτός όμως είναι και ο λόγος που τα υπέροχα αυτά ζώα πέφτουν θύματα τέτοιων επιθέσεων, όπως εξηγεί ο Ιndependent.

 

 

Αυτό καθώς τη στιγμή που αυξάνει ο πληθυσμός των τίγρεων και ο πληθυσμός στην Ινδία αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς και πολλές παρθένες περιοχές όπου ζουν τίγρεις καταλαμβάνονται από ανθρώπους που στήνουν φάρμες και χτίζουν οικισμούς, φτιάχνουν δρόμους. Οι τίγρεις αφενός αντιλαμβάνονται ως εισβολείς τους ανθρώπους αφετέρου η ίδια η αύξηση του πληθυσμού τους σε συνδυασμό με τον περιορισμό των εδαφών οδηγεί σε μείωση των θηραμάτων τους και έτσι συχνά αναζητούν τροφή σε φάρμες με ζώα ή αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες αποστάσεις- και εκτός προστατευόμενων περιοχών - για να βρουν τροφή και άλλες τίγρεις για να ζευγαρώσουν. Και έτσι συχνά αποπροσανατολισμένες εμφανίζονται σε αυτοκινητοδρόμους, χωριά και οικισμούς. 

Πηγές: CNN, Independent, NDTV