Το απόλυτο χάος επικράτησε στο σερβικό κοινοβούλιο μεταξύ μελών του κυβερνώντος κόμματος και ανθρώπων της αντιπολίτευσης, στον απόηχο του δυστυχήματος στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Νόβι Σαντ, 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Βελιγράδι.
Η αντιπολίτευση άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση και απαίτησε να μάθει ποιος είναι ο υπεύθυνος για την τραγωδία που στοίχισε την ζωή σε 15 ανθρώπους στον σιδηροδρομικό σταθμό, την 1η Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα στην Σερβία, θέλησε να περάσει νομοσχέδιο για τον κρατικό προυπολογισμό του επόμενου έτους.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν στην σερβική βουλή όταν η αντιπολίτευση εμφάνισε ένα πανό το οποίο ανέγραφε με κόκκινα γράμαμτα «τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα». Την ίδια στιγμή, το κυβερνών κόμμα απάντησε κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «θέλει πόλεμο, η Σερβία όμως θέλει δουλειά». Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι δύο πλευρές επιχείρησαν να αρπάξουν τα εν λόγω μπάνερ.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, διακρίνονται μέλη του κοινοβουλίου να πιάνονται στα χέρια, μπροστά στα μάτια δεκάδων δημοσιογράφων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Λίγο αργότερα, διακρίνονται 2 άνδρες και κάποιος να τους πετάει ένα κόκκινο υγρό, το οποίο συμβολίζει το αίμα που χύθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Σερβία.
Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Νόβι Σαντ ανακαινίστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο σερβο-κινεζικής συμφωνίας. Στην κυβέρνηση ασκείται έντονη κριτική για διαφθορά. Η φτωχή επιτήρηση και η κακή κατασκευή θεωρείται ότι οδήγησαν στην τραγωδία. Η κατάρρευση της οροφής έχει προκαλέσει οργή στους διαδηλωτές απέναντι στην κυβέρνηση. Ο λαός απαιτεί περισσότερη διαφάνεια, την στιγμή που η χώρα πρόκειται να ολοκληρώσει μεγάλα έργα στις υποδομές της, τα περισσότερα από τα οποία θα τα αναλάβουν μεγάλες κινεζικές εταιρείες.
«Θέλω να καθησυχάσω τους πολίτες και να τους πω ότι η απάντησή μας στην αγένεια και την αλαζονεία θα είναι η περισσότερη δουλειά στο άμεσο μέλλον», ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Πρόεδρος της Σερβίας.
Από την άλλη πλευρά, ο Dragan Djilas, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν «αρνήθηκαν να βάλουν στην ατζέντα το αίτημα περισσότερων από 80 μελών της αντιπολίτευσης, για συζήτηση πάνω στο θέμα της δολοφονίας στο Νόβι Σαντ».