Μέθοδος «333»: Το κλειδί για να φτιάξουμε βαλίτσα σε 5 λεπτά για το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Και να είμαστε οι πιο στυλάτοι ταξιδιώτες από το πρωί έως το βράδυ.
Open Image Modal
Kostikova via Getty Images
H προετοιμασία της βαλίτσας μπορεί να γίνει παιχνιδάκι. Αρκεί να έχει κανείς μέθοδο.

Μια τριήμερη απόδραση, όπως αυτή που μας έτυχε με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, είναι ο τέλειος τρόπος να χαλαρώσουμε. Να πάρουμε μια ανάσα από τα άγχη της καθημερινότητας. Αλλά η προετοιμασία της βαλίτσας, θα λέγαμε ότι είναι κάθε άλλο παρά χαλαρωτική. Εκτός αν έχει κανείς μέθοδο. 

Ωστόσο, ακόμα και όσοι δηλώνουμε έμπειροι ταξιδιώτες, πολλές φορές αισθανόμαστε τρόμο στη σκέψη ότι θα πρέπει να βρούμε τα σωστά ρούχα και αξεσουάρ και να τα χωρέσουμε όλα σε μια μικρή χειραποσκευή. Και τον Οκτώβριο, όλο αυτό εντείνεται από τις αναπόφευκτες ανησυχίες για τις ανωμαλίες του καιρού και τα ξαφνικά φαινόμενα.

Στοπ στο άγχος: Η «μέθοδος 333» είναι εδώ για μας. Αλλά τι στο καλό σημαίνει αυτό;

Η ιδέα πίσω από το περίφημο κόλπο που έχει σπάσει τα κοντέρ στο TikTok είναι αρκετά απλή: Επιλέγουμε τρία τοπ, τρία παντελόνια και τρία ζευγάρια παπούτσια, για να δημιουργήσουμε 12 διαφορετικούς συνδυασμούς, που θα χωράνε όλοι τους εύκολα στη χειραποσκευή μας.

«Ο κανόνας 333 βοηθάει στην αντιμετώπιση του φόβου ότι πήραμε υπερβολικά πολλά ρούχα, ενώ παράλληλα διασφαλίζει δεν θα ποζάρουμε με τα ίδια και τα ίδια σε κάθε φωτογραφία», εξηγεί η Κέιτι Νάστρο. 

Open Image Modal
AzmanJaka via Getty Images
Μια καπαρντίνα μπεζ ή μαύρη, ένα δερμάτινο τζάκετ μηχανόβιου ή ένα μπουφάν parca σε σκούρους τόνους είναι μερικές ιδανικές εναλλακτικές για το 3ημερο.

Μερικά έξτρα tips

1. Φροντίζουμε τα 9 κομμάτια μας να έχουν μια κοινή φιλοσοφία

Εάν για παράδειγμα έχουμε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις παλ αποχρώσεις, παραμένουμε πιστοί σε αυτό. Στόχος μας είναι κάθε παντελόνι να ταιριάζει με καθένα από τα τρία τοπ και τα υποδήματά μας. Όλοι οι συνδυασμοί είναι στο παιχνίδι. Κι ακόμα κι αν το ταξίδι παραταθεί, εμείς θα είμαστε στιλιστικά αψεγάδιαστοι και μη προβλέψιμοι. 

Γήινες αποχρώσεις, χρώματα κοντά στο χακί, τόνοι σε σάπιο μήλο είναι μερικές ιδανικές ιδέες για τις αποδράσεις του φθινοπώρου.

2. Φοράμε το πιο ογκώδες από τα τρία ζευγάρια παπούτσια ταξιδεύοντας

Αν θέλουμε να πάρουμε μαζί μας ένα ζευγάρι μπότες μέχρι το γόνατο ή τα αγαπημένα μας μποτάκια με αφράτη εσωτερική επένδυση, καλύτερα να τα φορέσουμε πριν φύγουμε από το σπίτι. Διότι τέτοιου είδους παπούτσια πιάνουν αρκετό χώρο στην βαλίτσα μας, περιορίζοντας τον χώρο για άλλα χρηστικά αντικείμενα όπως φορτιστή, ακουστικά, καλλυντικά και άλλα.

3. Επιλέγουμε παπούτσια σε τρία διαφορετικά στυλ

Να ένας ιδανικός συνδυασμός:

  1. Ένα ζευγάρι μπότες/γαλότσες/μποτίνια για τις φθινοπωρινές βροχές

  2. Ένα ζευγάρι αθλητικά ή σνίκερς για τις ηλιόλουστες πρωινές εξορμήσεις

  3. Ένα ζευγάρι μοκασίνια για τους άνδρες και γόβες ή μποτάκια με χαμηλό τακούνι για τις γυναίκες 

Άλλωστε το κάθε μας σύνολο, με το κάθε ένα από αυτά τα ζευγάρια παπούτσια μπορεί να πάρει εντελώς διαφορετικό ύφος. Μια γόβα ή ένα μοκασίνι πάντοτε προσδίδει επισημότητα και γοητεία. Αντίθετα, ένα λευκό ζευγάρι tennis-shoes χαρίζει στο στυλ μας νεανικότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Έτσι, ακόμα κι αν από το πρωί δεν έχουμε επιστρέψει στο ξενοδοχείο για να αλλάξουμε, αν βάλουμε στο αμάξι τα κατάλληλα παπούτσια και δυο τρεις πινελιές στο μακιγιάζ και τα μαλλιά, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα πάνω από τη βάση.

4. Ιδανικά ξεκινάμε από το παντελόνι

Ξεκινάμε τη διαδικασία του 333, επιλέγοντας τρία παντελόνια κομψά και άνετα που να συνδυάζονται με σκούρα αλλά και ανοιχτόχρωμα top. Παντελόνια που κατά προτίμηση να φοριούνται όλες τις ώρες της ημέρας και αν τυχόν λερωθούν εν μέσω κάποιας περιπέτειας, ο λεκές να μην φαίνεται.

5. Συνεχίζουμε με τρία μπλουζάκια που το καθένα τους να διαθέτει διαφορετικές δυνατότητες

Να ένα παράδειγμα:

  1. Ένα ζιβάγκο για να μας κρατάει ζέστη και να προσδίδει αυστηρό και επίσημο στυλ στην εμφάνισή μας από το πρωί μέχρι το βράδυ

  2. Ένα t-shirt σε περίπτωση που πιάσει ζέστη ή για να το φορέσουμε σαν στρώμα θερμότητας κάτω από το ζιβάγκο

  3. Ένα λεπτό πουλόβερ με V για άνεση και αποφυγή του κρυολογήματος σε περίπτωση που επισκεφτούμε μέρη με μεγάλο υψόμετρο

Το πανωφόρι και η τσάντα

Επιλέγουμε κομμάτια που να ταιριάζουν - το κατά δύναμιν - με όλα μας τα τοπ και τα παντελόνια. Μια καπαρντίνα μπεζ ή μαύρη, ένα δερμάτινο τζάκετ μηχανόβιου, ένα μπουφάν parca σε σκούρους τόνους είναι μερικές ιδανικές εναλλακτικές. 

Σε ό,τι αφορά την τσάντα, αν φιλοδοξούμε να κρατάμε την ίδια μέρα και νύχτα - που είναι και το πιο συμφέρον - ένα προσεγμένο σακίδιο με πολλές εσωτερικές θήκες, τόσο για τους κύριους, όσο και για τις κυρίες, θα μας λύσει τα χέρια. 

«Και να μην πάρω μαζί μου κανένα πιο φανταχτερό κομμάτι;»

Ο καιρός, η κούραση, οι κακοτράχαλοι δρόμοι στον προορισμό της επιλογής μας είναι μόνο μερικοί από τους αστάθμητους παράγοντες που συχνά έχουν ως αποτέλεσμα να μην φορέσουμε ποτέ το φόρεμα με τις παγιέτες, τις ψηλοτάκουνες γόβες λουστρίνι ή το τοπ-διαφάνεια που πήραμε μαζί μας όλο καμάρι.

Επομένως, καλύτερα να προσδώσουμε στα look μας αστραφτερή διάθεση μέσα από statement αξεσουάρ: Σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, μικρά ή πιο statement κολιέ, ρολόγια. Τα αξεσουάρ σε ένα μικρό πουγκί πιάνουν πολύ λίγο χώρο στη βαλίτσα μας κι όμως, για όσους ασχολούνται με το στυλ, κάνουν μεγάλη διαφορά.