Μητσοτάκης: Με την Αττική Οδό συμπληρώσαμε μία 11άδα αποκρατικοποιήσεων

«Οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις λειτουργούν προς όφελος των δημόσιων οικονομικών και κάνουν τη ζωή καλύτερη για όλους τους πολίτες», τονίζει ο πρωθυπουργός.
Open Image Modal
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε την σημασία των αποκρατικοποιήσεων για την οικονομία και την κοινωνία
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τοποθετείται για τη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού και εστιάζει στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

«Την περασμένη εβδομάδα κυρώσαμε από τη Βουλή τη νέα σύμβαση για την Αττική Οδό συμπληρώνοντας μία «11άδα» αποκρατικοποιήσεων από τις εκλογές του 2023, με συνολικά έσοδα υπέρ του δημοσίου που φτάνουν τα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ», γράφει αρχικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ τονίζει ότι «τελικά οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις λειτουργούν όχι μόνο προς όφελος των δημόσιων οικονομικών, αλλά κάνουν και τη ζωή καλύτερη για όλους τους πολίτες!»

Ως παράδειγμα βελτίωσης της ζωής των πολιτών φέρνει τη μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό, καθώς οι οδηγοί «από την Κυριακή καταβάλλουν διόδια 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ, ενώ τα ΙΧ που μεταφέρουν συμπολίτες μας με αναπηρία, όπως και τα βανάκια για ΑΜΕΑ, απαλλάσσονται από κάθε πληρωμή.»

Παράλληλα εξηγεί ότι με τη νέα σύμβαση το δημόσιο εισέπραξε το ποσό ρεκόρ των 3,27 δισεκατομμυρίων. Κάτι που μειώνει αυτόματα το δημόσιο χρέος κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ, ενώ σημειώνει ότι το δημόσιο θα λαμβάνει κάθε χρόνο μέρος των εσόδων του παραχωρησιούχου.

«Πολλαπλασιαστικά οφέλη σε οικονομία και κοινωνία»

Στη συνέχεια της ανάρτησης του ο πρωθυπουργός στέκεται «στη μεγάλη εικόνα», όπως γράφει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «κάθε μελετημένη κίνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία.

Σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες για όλους: Η συμμετοχή επενδυτών σε λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια βελτιώνει ριζικά τις υποδομές, αναβαθμίζει τις τουριστικές μας υπηρεσίες, ανοίγει νέους ορίζοντες για κάθε περιοχή, προς όφελος της απασχόλησης και των τοπικών κοινωνιών».

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται και στην αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, καθώς όπως αναφέρει, οι κυβερνητικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες στον τραπεζικό τομέα φέρνουν νέα κεφάλαια και επενδυτές, πιστοποιούν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και υλοποιούνται προς όφελος των Ελλήνων φορολογουμένων.

«Συνολικά, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που υλοποιούμε, προτάσσει τον μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα με θετικό αποτύπωμα για τη χώρα. Φέρνει καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες, περισσότερες επενδύσεις, αξιόπιστες υποδομές ιδίως στην περιφέρεια, και λιγότερα βάρη για τις επόμενες γενιές μέσα από τη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους», τονίζει στο κλείσιμο της ανάρτησης του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.