Μητσοτάκης: Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στις χειρότερες εποχές του παρελθόντος

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει», το μήνυμα του πρωθυπουργού από το Παλαιό Φάληρο.
Open Image Modal
Για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Παλαιό Φάληρο
Eurokinissi

Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 9 Ιουνίου τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε πολίτες του Παλαιού Φαλήρου. Υπογραμμίζοντας ότι «εμείς είμαστε το κόμμα που αγωνίζεται κάθε μέρα να φέρει πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη», σημείωσε ότι «μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να παίξει το ρόλο του εγγυητή της ελληνικής πολιτικής στην Ε.Ε.», για αυτό και έχουν μεγάλη σημασία αυτές οι ευρωεκλογές, όπως πρόσθεσε.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι ένας: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει».

Open Image Modal
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις
Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης που στοχεύουν στην υλοποίηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην ενίσχυση των εισοδημάτων τους. Παράλληλα όμως άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας κατηγορούν για αλαζονεία. Όπως ερχόμουν άκουγα στο ραδιόφωνο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είπε ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσω, θα είμαι αυτοδύναμος και έχει αρχίσει και μοιράζει και υπουργεία αριστερά και δεξιά. Και κατηγορούν αυτοί εμάς για αλαζονεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ μίλησε για την πρόθεση της αντιπολίτευσης να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης αλλά και για το πολιτικό μήνυμα που θα βγει από την εκλογική αναμέτρηση.

«Όσοι τάζουν πρόγραμμα ύψους 45 δισ. ευρώ σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα»

«Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στις χειρότερες εποχές του παρελθόντος. Ξέρετε, επειδή αφήσαμε πίσω μας την κρίση και τα πράγματα, παρά τις δυσκολίες, πηγαίνουν καλύτερα στη χώρα, δεν έχουμε ξεχάσει πως φλερτάραμε με την καταστροφή το 2015. Και αυτοί οι οποίοι έρχονται σήμερα και τάζουν ένα πρόγραμμα που ξεπερνάει τα 45 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, ή γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν εφάρμοζαν έστω και ένα μικρό ποσοστό αυτού του προγράμματος θα οδηγούσαν τη χώρα πίσω στη χρεοκοπία. Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο πρέπει να τους στείλετε», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «το ψέμα, η τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα παραμένουν χαρακτηριστικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Open Image Modal
Ο πρωθυπουργός έκανε βόλτα στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν στην κυβέρνηση «τη δύναμη να συνεχίσουμε τον μεταρρυθμιστικό μας δρόμο» και απηύθυνε κάλεσμα για συσπείρωση με στόχο «να ξαναβάψουμε την Ελλάδα γαλάζια».