Μητσοτάκης: Να πείσουμε τους πολίτες να έρθουν στην κάλπη

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στο ερώτημα για την σύγκριση «Τσίπρας ή Κασσελάκης».
|
Open Image Modal
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά της αποχής στις εκλογές μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha
Eurokinissi

Έξι ημέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην εκπομπή “Happy Day” του Alpha και μίλησε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτηση του στέλνοντας μήνυμα κατά της αποχής, τονίζοντας την επιθυμία του «να πείσουμε τους πολίτες να έρθουν στην κάλπη» και πρόσθεσε ότι θέλει «να αντιμετωπίσουμε αυτή την αίσθηση αδιαφορίας που δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

«Με στενοχωρεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές»

Ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας και για την πρωτοβουλία του να ζητήσει από την Κομισιόν παρεμβάσεις κατά των πρακτικών των πολυεθνικών, εξήγησε ότι «οι πολυεθνικές έχουν μία απαράδεκτη πρακτική. Να τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια ή παρόμοια προϊόντα, ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς» και απαντώντας στην ερώτηση για τον χρόνο που επέλεξε να κάνει αυτή την παρέμβαση, διευκρίνισε ότι «τώρα θέτουμε την ατζέντα της πολιτικής για τα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρώπη». Παράλληλα εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι δεν συντάχθηκαν και άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε αυτή την πρωτοβουλία, την ώρα που η αντιμετώπιση της ακρίβειας αποτελεί εθνική προτεραιότητα για τη χώρα. «Με στενοχωρεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Open Image Modal
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σταματίνα Τσιμτσιλή
Eurokinissi

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: «Το τελευταίο που θέλουν οι πολίτες είναι έναν μαθητευόμενο μάγο»

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός. Θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε εκλογές. Η κριτική μου είναι πολιτική κριτική. Είναι δικαίωμα του να πολιτεύεται όπως θέλει. Δική μου δουλειά είναι να κρίνω το πρόγραμμα του», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τα 45 δισ. ευρώ και ότι αν εφαρμοζόταν ακόμα και μέρος αυτού «η χώρα θα επέστρεφε σε καθεστώς επιτήρησης και ενδεχομένης χρεοκοπίας», καθώς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δεν υπάρχουν τα χρήματα για αυτές τις υποσχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το τελευταίο που θέλουν οι πολίτες είναι έναν μαθητευόμενο μάγο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ απάντησε και στο ερώτημα για την σύγκριση του Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη.

 

Τι συνδέει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος. Διακρίνω ένα κοινό νήμα που τους συνδέει, τόσο σε θέματα τοξικότητας όσο και σε μία μεγάλη άνεση στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε και πάλι έντονη κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη για το θέμα του πόθεν έσχες, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να το είχε ήδη καταθέσει, εξηγώντας ότι  «ο κάθε αρχηγός όταν έρχεται στην πολιτική ζωή πρέπει να υποβάλει πόθεν έσχες του ιδίου και του συζύγου του» ενώ υπογράμμισε ότι το δικό του έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και αρχειοθετηθεί χωρίς καμία παρατήρηση.

Περνώντας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να διευρύνει το πρόγραμμα «Σπίτι μου», εξηγώντας ότι απομένει μία διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. ενώ μίλησε και για άλλα προγράμματα που υλοποιούνται με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης που απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Κατά την συνέντευξη του ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για το θέμα των Τεμπών σημειώνοντας ότι θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής δικαιοσύνης και άσκησε έντονη κριτική σε όσους υποστηρίζουν ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση, κατηγορώντας τους ότι επιχειρείται η εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας. «Είναι ντροπή όλο αυτό που γίνεται», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη χρήση του TikTok κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και γενικότερα για τα social media και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν, καθώς όπως είπε «οι πλατφόρμες έχουν στόχο των εθισμό των νέων σε ηλικία χρηστών και οφείλουμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό». Μάλιστα προανήγγειλε ότι σκοπεύει να ηγηθεί στην προσπάθεια να υπάρξουν παρεμβάσεις από την Ε.Ε. προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το περιεχόμενο που παρέχουν οι πλατφόρμες στους χρήστες.

 

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισε με αναφορά στη σύζυγο του με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι πολλές φορές έγινε ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της από πολιτικούς του αντιπάλους. «Λυπάμαι που η συζήτηση αυτή συνεχίζεται ακάθεκτη και στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που αποκαλούμε πολακισμό με έντονο μισογυνισμό, fake news και τοξικότητα, συνεχίζεται», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ μίλησε και για την σχέση που έχει με τα παιδιά του.