Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Κινητά κλειδωμένα σε lockers στα σχολεία

«Είναι στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε» τόνισε για την απαγόρευση της χρήσης κινητών στα σχολεία και μίλησε για το πιλοτικό πρόγραμμα με την τοποθέτηση lockers.
Open Image Modal
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις κυβερνητικές δράσεις
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ενημέρωσε για ένα υποσύνολο των κυβερνητικών μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι «έχουν ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο».

«Δράσεις που μας βοηθούν να μειώσουμε τις ανισότητες»

Ο πρωθυπουργός εστίασε σε τρία μέτρα και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» που μετά την επιτυχία του πρώτου προγράμματος έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια περισσότερων πολιτών να βρουν στέγη υπό ευνοϊκές χρηματοδοτικά συνθήκες, στα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης απογευματινά χειρουργεία με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι αναμένεται τον Νοέμβριο η οριστική έγκριση από τις Βρυξέλλες έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η  και σε αυτό της αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στους διαδραστικούς πίνακες αλλά και στη ψηφιακό φροντιστήριο, μια δράση που έρχεται να βοηθήσει παιδιά που ζουν σε απομονωμένες περιοχές αλλά και οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο.

«Είναι δράσεις που μας βοηθούν να μειώσουμε τις ανισότητες», εξήγησε ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στα σχολεία.

«Για την επιτυχία του μέτρου για τα κινητά στα σχολεία θέλουμε σύμμαχο τη σχολική κοινότητα»

Όπως είπε δεν είναι ένα τιμωρητικό μέτρο αλλά μία δράση που στοχεύει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια γονείς και εκπαιδευτικούς. Κάνοντας λόγο για ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει με την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος και την εγκατάσταση lockers όπου οι μαθητές θα αφήνουν κλειδωμένα τα κινητά τους κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας και θα τα παραλαμβάνουν κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο.  

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάληψη του χαρτοφυλακίου στην Ε.Ε. από τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό, τονίζοντας ότι είναι μία εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ελλάδα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στην απαγόρευση της χρήσης του κινητού στα σχολεία, εκτίμησε ότι θα βοηθήσει στην εκπαιδευτική διαδικασία και τόνισε ότι είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.