Μητσοτάκης για υπερσυνταγογραφήσεις: Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές

«Έχουμε τη βούληση και τους μηχανισμούς να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας», σημειώνει σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.
Open Image Modal
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία"
Eurokinissi

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης από κάποιους γιατρούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα μηδενικής ανοχής. Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός τονίζει μεταξύ άλλων ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές και ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και τους μηχανισμούς να προστατεύσει τους πολίτες.

Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η δέσμευσή μας για νομιμότητα παντού δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο πεδίο πολιτικής. Απλώνεται σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν τομέα υψίστης σημασίας, όπως αυτός της Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εντοπίστηκαν 100 γιατροί που, μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2024, υπερσυνταγογραφούσαν σε ασθενείς. Μάλιστα, σε έναν από αυτούς, επιβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ, καθώς συνταγογράφησε, μέσα σε έναν μόλις μήνα, χιλιάδες φάρμακα και μάλιστα στο ΑΜΚΑ της μητέρας του.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: τέτοιες πρακτικές, που φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του ιατρικού κόσμου, δεν γίνονται ανεκτές. Από κανέναν και για κανέναν. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Έχουμε τη βούληση και πλέον υπάρχουν και οι μηχανισμοί για να το κάνουμε. Και αυτό ακριβώς πράττουμε.»

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετείται για θέματα που έχουν προηγουμένως ανακοινώσει οι αρμόδιοι υπουργοί. Μόνον χθες (15/10) είχαμε την ανάρτηση του για την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων στην Αττική η οποία έγινε μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τον Χρήστο Σταϊκούρα ενώ το απόγευμα, με βίντεο στο tik tok, ξεκαθάρισε το θέμα της φορολόγησης των φιλοδωρημάτων. 

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάδειξη κυβερνητικών παρεμβάσεων που σχετίζονται με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.