Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Η κόρη του Πολ Γκασκόιν θύμα σεξουαλικής επίθεσης του ιδιοκτήτη των Harrods

Σε συνέντευξή της η Μπιάνκα Γκασκόιν αποκάλυψε λεπτομέρειες από την εποχή που εργάζονταν στα Harrods στο σε ηλικία 16 ετών.
Open Image Modal
via Associated Press

Το μοντέλο Μπιάνκα Γκασκόιν, 37 ετών, κόρη του ποδοσφαιριστή Πολ Γκασκόιν, αποκάλυψε στο Sky News ότι ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εργαζόταν στα Harrods ως έφηβη.

Η 37χρονη είχε επισκεφθεί το πολυτελές πολυκατάστημα στο Knightsbridge με τους γονείς της όταν ήταν μικρή και είπε ότι ο Αλ Φαγέντ ήταν «γοητευτικός» και τους έφερνε δώρα. 

Μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια γι′ αυτό στο «The UK Tonight με τη Sarah-Jane Mee», είπε ότι λόγω της συμπεριφοράς του Αλ Φαγέντ από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο Harrods σε ηλικία 16 ετών ένιωθε «ασφαλής»  με την παρουσία του.

Ωστόσο, όταν άρχισε να εργάζεται για τον Αιγύπτιο επιχειρηματία ισχυρίστηκε ότι την άγγιζε και την ανάγκαζε να τον φιλήσει κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεών τους.

Είπε ότι ένιωθε παγιδευμένη και φοβισμένη και περιέγραψε τι συνέβη ένα βράδυ που της πρόσφερε το διαμέρισμα του στο Harrods Park Lane για να μείνει εκεί πριν από μια πτήση.

Σε μια έντονα φορτισμένη συνέντευξη η Μπιάνκα Γκασκόιν ανέφερε: «Ο Αλ Φαγέντ εμφανίστηκε ξαφνικά στο διαμέρισμα. Έμεινα άναυδη. Δεν ήξερα πραγματικά τι να κάνω, μπήκε μέσα και μετά με έβαλε να καθίσω στον καναπέ.

Έβγαλε τα ρούχα του και πήρε τα χέρια μου και ήθελε να τον ακουμπήσω. Όταν αυτό δεν λειτούργησε, προσπαθούσε να με αναγκάσει να βάλω το κεφάλι μου στα γόνατά του. Και δεν ξέρω πώς, αλλά κατάφερα να απομακρυνθώ. Πιθανόν το γεγονός ότι γνώριζε τους γονείς μου μπορεί να με είχε σώσει εκείνη τη στιγμή. Αλλά ήταν φρικτό».

Την Δευτέρα η Harrods δήλωσε ότι περισσότερα από 250 άτομα συμμετέχουν στη διαδικασία διευθέτησης των αξιώσεων αποζημίωσης για την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση από τον Αλ Φαγέντ.

Η Γκασκόιν είχε ενταχθεί στο Harrods ως υπάλληλος στο κατάστημα, αλλά αργότερα προήχθη στη θέση του «ονείρου» της, που ήταν να γίνει σύμβουλος μόδας.

Αλλά είπε ότι κανείς στη ζωή της δεν ήξερε τι συνέβαινε - ούτε καν η μαμά και ο μπαμπάς της. Είπε ότι η ντροπή την εμπόδισε να το αποκαλύψει. «Προφανώς, λάτρευα τη δουλειά μου γιατί ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω - αυτό ήταν το όνειρό μου», είπε.

 

 

«Και, ξέρετε, μου κάνει όλα αυτά τα πράγματα. Και ήμουν κοντά σε ανθρώπους που γνώριζε, και ένιωθα ότι δεν μπορούσα να το πω ούτε σε αυτούς, γιατί δεν ήθελα να φέρω αμηχανία και ντροπή».

Η Μπιάνκα Γκασκόιν ενώ γινόταν η υποτιθέμενη κακοποίηση «προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε» και ανησυχούσε μήπως χάσει τη δουλειά της. «Ο Αλ Φαγέντ μου είπε ότι αν έλεγα κάτι θα έχανα τη δουλειά μου. Έτσι φοβήθηκα πραγματικά.

Όταν είσαι 16 ετών νομίζεις ότι ξέρεις τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρεις. Κοιτάζω πίσω τώρα και απλά λυπάμαι πολύ για τον 16χρονο εαυτό μου και εύχομαι να μπορούσα να την προστατεύσω».

Η Γκασκόιν αποκάλυψε ότι όταν ο Αλ Φαγέντ την προετοίμαζε για τα Harrod’s έκανε υποτιμητικά σχόλια για τον πατέρα της, του οποίου τα προβλήματα ψυχικής υγείας και εθισμού είναι γνωστά. «Συνήθιζε να μου λέει πόσο κακός πατέρας ήταν, επειδή συνήθιζε να μπαίνει στο κατάστημα μεθυσμένος, και μου έλεγε ότι ήταν ντροπή».

Όπως ισχυρίστηκε, ο Αλ Φαγέντ της έλεγε ότι θα έπρεπε να τον βλέπει «πατρική φιγούρα» με αποτέλεσμα να νιώθει μια «ψευδή αίσθηση ασφάλειας μαζί του».