«Μονομαχία στο Ελ Πάσο» Άδωνι - Πολάκη στη Βουλή για bullying και δίκη που συνεχίζεται

Κόντρα πολλών «ντεσιμπέλ» που άρχισε από τη διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την Ευελπίδων, όπου αντήλλαξαν βολές για δίκη με μηνυόμενο τον πρώην υπουργό.
Open Image Modal
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

 

«Από που κι ως που η συμπεριφορά προς μία εργαζόμενη έχει σχέση με την κατάσταση της υγείας της; Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ έχετε υποτίθεται ευαισθησία για τους εργαζόμενους. Τώρα γιατί τον υποστηρίζετε;» είπε απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που επανέφερε στη Βουλή κατά την συζήτηση επί του νέου νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία το θέμα της διαγραφής Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιθετική συμπεριφορά του προς υπάλληλο του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή.

Στην συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη ότι παίρνει διαρκώς τον λόγο για να παρατείνει τη διάρκεια της συζήτησης, επειδή προσπαθεί να αποφύγει να παραστεί στην Ευελπίδων, σε δίκη όπου είναι κατηγορούμενος έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Αν δεν μου απαντήσεις, προλαβαίνεις να πας στο δικαστήριο, όπου σε περιμένει για 4η φορά η μήνυση της Φωτεινής Αραμπατζή», είπε στον πρώην υπουργό ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Απολύτως κανένα bullying δεν έγινε από εμένα στην υπάλληλο του υπουργείου Υγείας», απάντησε ο Παύλος Πολάκης, ενώ στη συνέχεια επέμεινε στα όσα έχει πει κατά της Φωτεινής Αραμπατζή το 2022 για να ακολουθήσει η μήνυσή της εναντίον του: «Η κυρία Αραμπατζή με μήνυσε για τρία πράγματα: Πρώτον, επειδή την είπα Μακεδονομάχο που έβαλε στολή και πήγε στην παρέλαση. Δεύτερον, της είπα επίσης, ότι αυτή και ο πατέρας της πήρε πολλά χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τζάμπα και για αέρα κοπανιστό.»  

«Μόλις πληροφορήθηκα από τους δικηγόρους μου που είναι στο δικαστήριο, ότι οι δικηγόροι του ζήτησαν αναβολή, επειδή είναι στη Βουλή ο κύριος Πολάκης. Και το δικαστήριο δεν έδωσε αναβολή, αλλά διέταξε να περιμένει μέχρι να εμφανιστεί ο κύριος Πολάκης για να δικαστεί. Την ώρα που έλεγε εδώ στη Βουλή ότι θέλει σήμερα να δικαστεί, οι δικηγόροι του ζητούσαν αναβολή», ανταπάντησε ο υπουργός Υγείας στο κλείσιμο της μακράς αντιπαράθεσης.