Μπαρτσελόνα: Αποκλεισμός για τους οπαδούς της στο Champions League για ναζιστικού τύπου πανό

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού έναν αγώνα ενώ στη δίοικηση του συλλόγου επιβλήθηκε πρόστιμο.
Open Image Modal
via Associated Press

Η Μπαρτσελόνα θα παίξει το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της στο Champions League χωρίς τους οπαδούς της και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ για ένα ρατσιστικού τύπου πανό των οπαδών της, αποφάσισε η UEFA την Παρασκευή.

Ενα μαύρο πανό με τις λέξεις «Flick Heil», ως προφανής φόρος τιμής στον προπονητή Χάνσι Φλικ, αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια της ήττας με 2-1 από τη Μονακό την περασμένη εβδομάδα (19/9). Το εν λόγω περιεχόμενο του πανό παραπέμπει στο ναζιστικό χαιρετισμό «Sieg Heil»

Η UEFA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο σύλλογος κατηγορήθηκε για «ρατσισμό και/ή άλλη συμπεριφορά που δημιουργεί διακρίσεις» και η πειθαρχική ποινή θα εφαρμοστεί στις 6 Νοεμβρίου, όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. 

Η UEFA δήλωσε ότι οι πειθαρχικοί δικαστές της επέβαλαν επίσης πρόστιμο 11.000 δολαρίων στην Μπαρτσελόνα. 

«Η Μπαρτσελόνα απορρίπτει κάθε είδους δικαιολογία για τη βία», ανέφερε ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι “θα συμμορφωθεί και θα εφαρμόσει αυτή την κύρωση”.

«Ο σύλλογος πρόκειται να ενισχύσει τα τρέχοντα μέτρα και να υιοθετήσει κατάλληλες περαιτέρω πρωτοβουλίες για την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών και την εφαρμογή κυρώσεων στους υπεύθυνους», προστίθεται στην ανακοίνωση.