Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται μια πληροφορία μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, το πως αποδεχόμαστε ή φιλτράρουμε την κάθε είδηση, το πως γινόμαστε όλοι μια τεράστια παρέα παγκόσμιας εμβέλειας και ανταλλάσσουμε την εμπειρία μας πάνω σε κάθε τι καινούριο που βρίσκουμε ενδιαφέρον.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Νεουορκέζα Βικτώρια Μπενιτέζ διαλαλούσε στους 104 χιλιάδες ακολούθους της στο Τικ Τοκ ότι βρήκε το καλύτερο σπιτικό μπότοξ. Ναι, σωστά διαβάσατε… Μπότοξ με ουσιαστικά ένα βασικό υλικό από την κουζίνα μας. Το βίντεο της απέσπασε 779 χιλιάδες καρδούλες, ενώ 352 χιλιάδες άτομα «φύλαξαν» στα αγαπημένα τους βίντεο και το δικό της. Στα 3.484 σχόλια που έγιναν, πολλές έγραφαν ότι όντως η συνταγή της δουλεύει, παρασύροντας έτσι κι άλλες από «πίστη» ή από περιέργεια να δοκιμάσουν την ομολογουμένως εύκολη συνταγή.
Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα εμφανίστηκαν δεκάδες άλλες τικ τόκερς, μπλόγκερς και ινφλουένσερς που ορκίζονταν ότι το σπιτικό μπότοξ της Μπενιτέζ έχει αποτέλεσμα.
Κι όντως έχει, καθώς και η γράφουσα υπέπεσε στον πειρασμό και εφάρμοσε από περιέργεια την πανεύκολη συνταγή. Από την πρώτη κιόλας χρήση, οι ρυτίδες γίνονται πιο απαλές, ενώ η επιδερμίδα δείχνει φρέσκια, σφριγηλή και λαμπερή.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν στο δέρμα μας γιατί ο λιναρόσπορος, που είναι και το βασικό συστατικό της μάσκας, είναι μια πηγή πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Πως θα φτιάξουμε τη μάσκα
Θα χρειαστούμε: λιναρόσπορο, νερό βρύσης και μια γάζα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μισό φλυτζάνι του τσαγιού λιναρόσπορο μαζί με 2 ποτήρια νερό. Το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Θα διαπιστώσουμε ότι το νερό έχει γίνει σαν ένα ομοιογενές ζελέ. Σκοπός είναι να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ζελέ για τη μάσκα μας.
Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετούμε σε μια γάζα μικρές δόσεις από το μείγμα, σχηματίζοντας με το χέρι μας ένα πουγκί. Ουσιαστικά η γάζα αντικαθιστά το σουρωτήρι, που λόγω του παχύρρευστου υλικού, δεν είναι εύχρηστο σε αυτή την περίπτωση. Σε κάθε δόση πιέζουμε και στραγγίζουμε το περιεχόμενο από το πουγκί, ώστε να ξεχωρίσουμε τους σπόρους του λιναρόσπορου και να μας μείνει μόνο το ζελέ. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ξεχωρίσουμε όλο το ζελέ από τον λιναρόσπορο και το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βάζο. Η μάσκα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε.
Η πρόταση της Μπενιτέζ είναι να τη χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για να έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά και δύο ή τρείς φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δούμε διαφορά.
Ο χρόνος που μπορούμε να την αφήνουμε στο πρόσωπο μας εξαρτάται από την ανοχή της επιδερμίδας μας, μια και καθώς περνάει η ώρα θα έχουμε μια ελαφριά αίσθηση τραβήγματος. Ένας καλός προτεινόμενος χρόνος είναι μεταξύ 20 – 30 λεπτά.