MTV Video Music Awards: Στην κορυφή ξανά η Taylor Swift με 10 υποψηφιότητες

Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ κυριαρχεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ακολουθούν Post Malone, Ariana Grande, Sabrina Carpenter και Eminem.
Open Image Modal
Η Taylor Swift στο Στάδιο Γουέμπλεϊ, 21 Ιουνίου 2024, Λονδίνο (Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP, File)
via Associated Press

Η Taylor Swift είναι και πάλι -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- στην κορυφή της κούρσας των MTV Video Music Awards, με 10 υποψηφιότητες. Ακολουθεί ο Post Malone με τον οποίον συνεργάστηκαν στο τραγούδι «Fortnight», με 9 υποψηφιότητες -οκτώ μαζί με τη Swift και μία για την επιτυχία του «I Had Some Help» στο οποίο συμμετέχει ο Morgan Wallen.

Η Ariana Grande, ο Eminem και η Sabrina Carpenter πήραν 6 υποψηφιότητες ο καθένας, η Megan Thee Stallion και η SZA απέσπασαν από 5 υποψηφιότητες και οι LISA, Olivia Rodrigo και Teddy Swims έλαβαν από 4 υποψηφιότητες.

Το τραγούδι της σούπερ σταρ «Fortnight» έχει εξασφαλίσει οκτώ υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων στις κατηγορίες Βίντεο της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς, Καλύτερη Συνεργασία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερο Μοντάζ, Καλύτερα Οπτικά Εφέ και Καλύτερη Σκηνοθεσία. Η Swift είναι επίσης υποψήφια στις κατηγορίες Καλλιτέχνης της Χρονιάς και Καλύτερo Ποπ Μουσικό Βίντεο. 

Η Swift έχει κερδίσει τέσσερις φορές το βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς, για τα «Bad Blood» (2015), «You Need to Calm Down» (2019), «All Too Well: The Short Film» (2022) και «Anti-Hero» (2023) και βεβαίως, επιδιώκει να επεκτείνει το ρεκόρ της με τις περισσότερες νίκες στην κατηγορία και να γίνει το πρώτο άτομο που θα κερδίσει τρεις συνεχόμενες χρονιές. 

Όπως και η Swift, για το «Fortnight» ο Post Malone είναι υποψήφιος στις κατηγορίες Βίντεο της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς, Καλύτερη Συνεργασία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερο Μοντάζ, Καλύτερα Οπτικά Εφέ και Καλύτερη Καλλιτεχνική Διεύθυνση. Είναι επίσης υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερη Συνεργασία για το No1 τραγούδι στο Billboard «I Had Some Help» που ερμηνεύει με τον τραγουδιστή της κάντρι Morgan Wallen.

Η Ariana Grande έλαβε έξι υποψηφιότητες με το τραγούδι της «We Can’t Be Friends (Wait for Your Love)» να διεκδικεί τα βραβεία Βίντεο της Χρονιάς, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερου Μοντάζ. Έλαβε επίσης υποψηφιότητες στις κατηγορίες Καλύτερα Οπτικά Εφέ για το «The Boy Is Mine» και Καλλιτέχνη της Χρονιάς.

Η Sabrina Carpenter είναι υποψήφια σε έξι κατηγορίες μεταξύ άλλων, Καλλιτέχνης της Χρονιάς και Καλύτερο Ποπ Μουσικό Βίντεο.

Το «Houdini» βασικό σινγκλ από το άλμπουμ επιστροφής του Eminem «The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)» συγκέντρωσε έξι υποψηφιότητες στα  VMAs με τον ράπερ να διεκδικεί τα βραβεία Καλλιτέχνης της Χρονιάς και Καλύτερο Χιπ Χοπ Μουσικό Βίντεο.

Στην περίπτωση που η Swift κερδίσει τέσσερα VMAs, θα ισοφαρίσει με την Beyonce που είναι η καλλιτέχνις με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το κοινό μπορεί να ψηφίσει σε 15 κατηγορίες ουδέτερες ως προς το φύλο στο vote.mtv.com έως τις 30 Αυγούστου. Η ψηφοφορία για τον καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη θα παραμείνει ενεργή έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής στη UBS Arena στη Νέα Υόρκη.

Με πληροφορίες από Billboard