«Να ξεκινάτε νωρίτερα» - Η απίστευτη απάντηση της κυβέρνησης των Φιλιππίνων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Έξαλλοι οι πολίτες στη Μανίλα, της χειρότερης πόλης για να οδηγεί κανείς.
Open Image Modal
NOEL CELIS via Getty Images

Μια απίστευτη απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Μανίλα, εξόργισε τους πολίτες.

«Αν θέλετε να φτάνετε νωρίτερα, να ξεκινάτε νωρίτερα, ήταν η απίστευτη απάντηση του Σαλβαδόρ Πανέλο.

«Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα», ήταν η απάντηση των πολιτών. Όπως είπε κάτοικος της περιοχής στο BBC, οι φοιτητές κάνουν ήδη τρεις ώρες για να φτάσουν στο μάθημα, ενώ το πρόβλημα επιδεινωθεί πολύ μετά  τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα τρένα.

Open Image Modal
JAM STA ROSA via Getty Images

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της χώρας αγόρασε πρόσφατα ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο για να χρησιμοποιεί ως ιδιωτικό τζετ, στην τιμή των 39,9 εκατ. δολαρίων. Η κυβέρνηση είπε ότι το τζετ, που θα το παραλάβει του χρόνου, μπορούν επίσης να το χρησιμοποιούν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, ενώ θα χρησιμοποιείται και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Μανίλα χειροτερεύει συνεχώς και η κυβέρνηση επιβραβεύει τον εαυτό της με αεροπλάνα», έγραψε κάποιος στο twitter.

Open Image Modal
NurPhoto via Getty Images

Η Μανίλα έχει πληθυσμό που ξεπερνά τα 12 εκατ. ανθρώπους και είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Το 2015 ανακηρύχθηκε η χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς. Αλλά ο Πανέλο δείχνει να αγνοεί αυτή τη λεπτομέρεια.

«Τι εννοείται κρίση στις μεταφορές; Εγώ βλέπω μόνο κίνηση», δήλωσε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

«Υπάρχουν μέσα μεταφοράς, όλοι καταφέρνουμε να μετακινηθούμε. Οι άνθρωποι φτάνουν εκεί που θέλουν να πάνε, συνέχισε.

«Υπάρχει λύση. Αν θέλετε να φτάσετε νωρίτερα στον προορισμό σας, τότε θα ξεκινάτε νωρίτερα».

Τα σχόλια αυτά δεν έγιναν δεκτά από τους Φιλιππινέζους με τον καλύτερο τρόπο.

«Υπάρχει κρίση στις μεταφορές στη Μανίλα, πάντα υπήρχε», λέει στο BBC ο Τζον Μαραμπά, ακτιβιστής για φοιτητικά θέματα. «Οι φοιτητές φεύγουν στις 5 τα ξημερώματα για να πάνε στο μάθημα που είναι στις 8 το πρωί. Εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες για να φτάσουν στο σχολείο και τη δουλειά τους, αλλά υπόκεινται στη φρίκη της υπερβολικά μεγάλης κίνησης, των στοιβαγμένων δημόσιων ΜΜΜ και των προβληματικών τρένων».