Συνεχίστηκαν και την Τρίτη, δεύτερη ημέρα, οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από αιτούντες άσυλο, αφγανικής καταγωγής κυρίως, και οι συγκρούσεις με αστυνομικούς.
Λίγο μετά τις 11.00 στον δημοτικό κήπο, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν αρχικά περίπου 300 άτομα τα οποία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία», «Συγνώμη άνθρωποι της Λέσβου» και «Μόρια, κόλαση Μόρια SOS». Σύντομα ειδικές δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος τους περικύκλωσαν. Την ίδια ώρα στο πεζοδρόμιο από τη μεριά της θάλασσας απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο συγκεντρώθηκαν και άλλοι αιτούντες άσυλο.
Περί τη 1.00 το μεσημέρι άρχισε η απώθηση των διαδηλωτών προς τη μεριά της πλατείας Σαπφούς στο κέντρο του λιμανιού ώστε από εκεί να αναχωρήσουν για τη Μόρια. Τότε άρχισαν τα επεισόδια, με τους διαδηλωτές να απομακρύνονται μέσω τον σοκακιών γύρω από το λιμάνι. Ακολούθησε ένταση όταν κάποιοι πολίτες επιτέθηκαν σε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που βρισκόταν στο λιμάνι ή και άλλων πολιτών που εξέφραζαν αντίθεσή στα όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της πόλης.
Σημειώνεται πως νωρίτερα υπήρξε αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων, ωστόσο φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να δηλώνει πως το ξέσπασμα ταραχών από χθες στη Λέσβο κατέδειξε την ανάγκη επιτάχυνσης της εφαρμογής του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θεωρεί τα επεισόδια υποκινούμενα και αν ναι από ποιον, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι αρχές «ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης των αντιδράσεων».
(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)