Νέα σειρά από το σύμπαν του «John Wick», αυτή τη φορά σίκουελ των ταινιών

Μετά το «The Continental: From the World of John Wick» που ήταν πρίκουελ. Ο ρόλος του Κιάνου Ριβς.
Open Image Modal
Κιάνου Ριβς, 23 Μαΐου 2023, Νέα Υόρκη. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
via Associated Press

Τηλεοπτική σειρά σίκουελ των ταινιών «John Wick» ετοιμάζει η Lionsgate Television, αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το δίκτυο ή η πλατφόρμα streaming που συνδέεται με το πρότζεκτ.

Η σειρά έχει τίτλο «John Wick: Under the High Table» και θα πιάσει το νήμα της αφήγησης αμέσως μετά τα γεγονότα της ταινίας «John Wick: Chapter 4».

Το «John Wick: Chapter 4» τελειώνει με τον πιθανό θάνατο του Τζον Γουίκ (Κιάνου Ριβς) μετά από μία μονομαχία που θα τον ελευθέρωνε από την Υψηλή Τράπεζα. Ο Γουίκ δέχεται πυροβολισμό στον τρίτο γύρο της αναμέτρησης και πέφτει στα σκαλιά της Βασιλικής της Sacré Coeur ενώ βλέπει σαν όραμα τη μορφή της νεκρής συζύγου του, Έλεν. Η ταινία κλείνει με τον Γουίνστον (Ίαν ΜακΣέιν) και τον Bowery King (Λόρενς Φίσμπερν) που επισκέπτονται τον τάφο του John Wick.

Όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη της σειράς, «ο John Wick έχει αφήσει τον κόσμο της Υψηλής Τράπεζας σε δεινή θέση και μια πλειάδα νέων χαρακτήρων θα κάνει την εμφάνιση της διεκδικώντας μια θέση στην ιστορία, ενώ κάποιοι από τους σταθερούς χαρακτήρες του franchise παραμένουν προσηλωμένοι στην τάξη του παλιού κόσμου. Η σειρά θα συνδυάσει το νέο και το παλιό και θα οδηγήσει το σύμπαν του Wick σε μια νέα εποχή».

Ο Κιάνου Ριβς θα είναι εκτελεστικός παραγωγός της σειράς μαζί με τον Μπάζιλ Ιβάνικ (παραγωγό των ταινιών John Wick) και τη σεναριογράφο και παραγωγό Έρικα Λι.

Ο Τσαντ Σταχέλσκι -ο οποίος έχει σκηνοθετήσει όλες τις ταινίες John Wick και τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψε συμφωνία με τη Lionsgate για την επέκταση του franchise- θα είναι εκτελεστικός παραγωγός και θα σκηνοθετήσει τον πιλότο.

Σεναριογράφος, showrunner και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς θα είναι ο Ρόμπερτ Λεβίν («The Old Man», «Black Sails»).

Το «John Wick: Under the High Table» θα είναι η δεύτερη σειρά που θα δούμε από το σύμπαν του John Wick μετά το πρίκουελ «The Continental: From the World of John Wick» που κατέληξε στο Peacock το φθινόπωρο του 2023.

Η πρώτη ταινία John Wick με τον Κιάνου Ριβς στον ρόλο του τίτλου κυκλοφόρησε το 2014, ενώ η τέταρτη το 2023. Μια πέμπτη ταινία είναι στα σκαριά, ενώ η ταινία spin-off «John Wick Presents: Ballerina» με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Άρμας αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2025.

Με πληροφορίες από Variety