Νεαρή γυναίκα τηλεφωνούσε στον φίλο 100 φορές την ημέρα - Διαγνώστηκε με «εγκέφαλο αγάπης»

Η ανησυχητική συμπεριφορά του κοριτσιού ξεκίνησε στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν συνδέθηκε ρομαντικά με ένα αγόρι.
Open Image Modal
Qi Yang via Getty Images

Μια 18χρονη Κινέζα που είχε τόσο εμμονή με τον φίλο της που παρακολουθούσε κάθε του κίνηση και του τηλεφωνούσε 100 φορές την ημέρα, τελικά διαγνώστηκε με μια διαταραχή προσωπικότητας γνωστή ως «εγκέφαλος αγάπης».

Η κινεζική εφημερίδα Yueniu News ανέφερε πρόσφατα την περίπτωση της Xiaoyu, μιας 18χρονης κοπέλας από την επαρχία Σετσουάν, η οποία είχε τόσο εμμονή με τον φίλο της που έκανε και τις δύο ζωές τους εφιάλτη, αναφέρει το Oddity Central.

Η ανησυχητική συμπεριφορά του κοριτσιού ξεκίνησε στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν συνδέθηκε ρομαντικά με ένα αγόρι του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί για να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του. 

Σύμφωνα με τον Du Na, γιατρό στο Τέταρτο Λαϊκό Νοσοκομείο του Τσενγκντού, η Xiaoyu έγινε γρήγορα αφύσικα εμμονή με τον φίλο της, θέλοντας να γνωρίζει πού βρισκόταν ανά πάσα στιγμή και φρικάριζε όταν δεν απαντούσε αμέσως στα κείμενά της. Ακούγεται σαν τη συνήθη συμπεριφορά σου, αλλά σύμφωνα με τον γιατρό, ο Xiaoyu έπασχε από μια σπάνια ψυχική διαταραχή που ονομάζεται «εγκέφαλος αγάπης».

 

 

«Αναμενόταν να απαντήσει στα μηνύματά της αμέσως», είπε η Δρ Na, προσθέτοντας ότι μια μέρα η Xiaoyu τηλεφώνησε στον φίλο της περισσότερες από 100 φορές. Θύμωσε τόσο πολύ όταν εκείνος δεν απάντησε που έσπασε τα πάντα στο διαμέρισμά τους. Όταν το αγόρι γύρισε σπίτι και είδε τη σκηνή, κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε μόλις εκείνη απείλησε να πηδήξει από το μπαλκόνι.

Η Xiaoyu τελικά συγκρατήθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με μια διαταραχή προσωπικότητας γνωστή ως «εγκέφαλος αγάπης». Ο γιατρός Du Na είπε ότι οι άνθρωποι που επηρεάζονται από μια ήπια μορφή «εγκεφάλου αγάπης» μπορούν συνήθως να αναρρώσουν και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή μαθαίνοντας απλώς να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις όπως του Xiaoyu, απαιτείται ιατρική βοήθεια.

Αν και ο Δρ Na δεν μπόρεσε να προσδιορίσει με ακρίβεια την αιτία της κατάστασης της Xiaoyu, είπε ότι ο «εγκέφαλος αγάπης» συνήθως διαγιγνώσκεται σε άτομα που δεν είχαν υγιή σχέση με τους γονείς τους όταν μεγαλώνουν.

Η ιστορία του Xiaoyu έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πυροδότησε μια έντονη συζήτηση για την ψυχική υγεία και το στίγμα γύρω από αυτήν, καθώς και για την πραγματική αιτία ελέγχου των συμπεριφορών στις ρομαντικές σχέσεις.