Νεκρός Ελληνας στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Κάτοικος Ιεροσολύμων ο συμπατριώτης μας, που έχασε τη ζωή του.
|
Open Image Modal
Leon Neal via Getty Images

Eνας Eλληνας είναι μεταξύ των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 26χρονο κάτοικο Ιεροσολύμων, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος»

Ο απολογισμός από την επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες. Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο και αιχμηρό όπλο την οποία εξαπέλυσαν «δύο τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα. Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

 

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.