Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγ. Παντελήμονα - Τί καταγγέλλουν οι συγγενείς και τί υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τραύματα αλλά όχι τέτοια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο.
Open Image Modal
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Eurokinissi

Μία προκαταρκτική και μία ένορκη διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη για τον θάνατο ενός μετανάστη, υπηκόου Πακιστάν, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός πριν από λίγες ημέρες μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου κρατείτο για διοικητική απέλαση.

Οι συγγενείς του, εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλουν ότι για ημέρες είχε εξαφανιστεί ο νεαρός μετανάστης, ότι ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε από αστυνομικούς και ότι πρόκειται ουσιαστικά για δολοφονία.

 

 

Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή:
Την περασμένη Πέμπτη μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό κοντά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, ύστερα από καταγγελία ότι παρενοχλούσε γυναίκες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο συλληφθείς ήταν ιδιαίτερα εριστικός και υπό την επήρεια ουσιών. Όταν τον μετέφεραν στο τμήμα και τον έβαλαν σε κρατητήριο, οι υπόλοιποι κρατούμενοι διαπληκτίστηκαν μαζί του και φαίνεται μάλιστα ότι τον ξυλοκόπησαν. Ζήτησαν να μεταφερθεί σε άλλον χώρο, πράγμα που έκαναν οι αστυνομικοί.

Το πρωί της επόμενης τον οδήγησαν στο αυτόφωρο, όπου η δικαστική του επέβαλαν ποινή για απείθεια, φθορές και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Τον επέστρεψαν στο τμήμα, καθώς είχε διαταχθεί η διοικητική απέλαση του. Το Σάββατο τον βρήκαν νεκρό. Ειδοποίησαν την εισαγγελία, μετέφεραν την σορό του για νεκροτομή και ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τραύματα αλλά όχι τέτοια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο. Αναμένονται τώρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, με τους αστυνομικούς να θεωρούν ως πιο πιθανό σενάριο να έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια, λόγω της χρήσης ουσιών.