Νεκρός ο πρώην τραγουδιστής των One Direction Λίαμ Πέιν - Μυστήριο με τον θάνατο του

Έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Αργεντινή. Οι αναφορές για «επιθετικό άνδρα που μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ» και τα «πολύ σοβαρά τραύματα του».
|
Open Image Modal
Ο Λίαμ Πέιν στο Global Gift Gala, 7 Μαρτίου 2019, Λονδίνο. (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP, File)
via Associated Press

Ο Λίαμ Πέιν, πρώην μέλος της boyband One Direction, βρέθηκε νεκρός στο Μπουένος Άιρες, το απόγευμα της Τετάρτης (16/10), στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ηλικίας 31 ετών Βρετανός τραγουδιστής έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου.

«Ο Λίαμ Τζέιμς Πέιν, συνθέτης και κιθαρίστας, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, πέθανε σήμερα, μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στο Παλέρμο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με το Variety, ο επικεφαλής επικοινωνίας του υπουργείου Ασφαλείας του Μπουένος Άιρες Pablo Policicchio, δήλωσε ότι ο Πέιν «πήδηξε από το μπαλκόνι του δωματίου του».

Οι εφημερίδες La Nacion και Clarin αναφέρουν ότι η αστυνομία εκλήθη σε ξενοδοχείο της συνοικίας Παλέρμο στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, έπειτα από αναφορές για «έναν επιθετικό άνδρα ο οποίος ήταν πιθανότατα υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ».

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου δήλωσε ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου και όταν έφτασε η αστυνομία διαπίστωσε ότι ένας άνδρας είχε πέσει από το μπαλκόνι του δωματίου του.

Open Image Modal
Άνδρες της αστυνομίας στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου βρέθηκε νεκρός ο Λίαμ Πέιν, 16 Οκτωβρίου 2024. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
via Associated Press
Open Image Modal
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αργεντινής βγαίνουν από το ξενοδοχείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Λίαμ Πέιν, 16 Οκτωβρίου 2024. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
via Associated Press

Ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης SAME της πόλης δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Πέιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά είχε υποστεί «πολύ σοβαρά» τραύματα ως αποτέλεσμα της πτώσης και δεν υπήρχε «καμία δυνατότητα ανάνηψης», όπως μεταδίδει το BBC

Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του. 

Ο Πέιν είχε επισκεφθεί την Αργεντινή μαζί με τον πρώην συνάδελφο του στο συγκρότημα Niall Horan, ο οποίος εμφανίστηκε στην Movistar Arena στις 2 Οκτωβρίου και εθεάθη να χορεύει και να τραγουδά μαζί με τους θαυμαστές του Horan στη συναυλία.

Εκατοντάδες φαν του Λίαμ Πέιν συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο το βράδυ της Τετάρτης στο σημείο της τραγωδίας.

Open Image Modal
Φαν του Λίαμ Πέιν έξω από το ξενοδοχείο όπου συνέβη η τραγωδία ανάβουν κεριά στη μνήμη του. Μπουένος Άιρες, 16 Οκτωβρίου 2024. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
via Associated Press
Open Image Modal
(AP Photo/Natacha Pisarenko)
via Associated Press
Open Image Modal
(AP Photo/Natacha Pisarenko)
via Associated Press

Ο Λίαμ Πέιν γεννήθηκε στο Wolverhampton της Αγγλίας το 1993 και ήταν μόλις 16 ετών όταν έγινε μέλος των One Direction, μαζί με τους Χάρι Στάιλς, Ζέιν Μάλικ, Νάιαλ Χόραν και Λούις Τόμλινσον.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τη συμμετοχή των μελών του στη βρετανική εκδοχή του μουσικού ριάλιτι «X Factor» το 2010. Πούλησαν περισσότερους από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έκαναν επιτυχίες με τραγούδια όπως τα What Makes You Beautiful, Night Changes και Steal My Girl.

Οι One Direction διαλύθηκαν το 2016 και τα μέλη του συγκροτήματος ακολούθησαν χωριστούς δρόμους.

Την επομένη χρονιά, ο Πέιν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο single του, Strip That Down με τη συμμετοχή του Quavo. Άλλες επιτυχίες εκτός από το Strip That Down, το οποίο έφτασε στο Νο 10 των αμερικανικών Billboard charts, ήταν το For You με τη Rita Ora και το Get Low με τον Zedd.

Σε συνέντευξη του στον Guardian το 2019, ο Πέιν είχε μιλήσει για την ψυχική του υγεία, αποκαλύπτοντας ότι έκανε δύο χρόνια ψυχοθεραπεία. Είχε πει ότι στο αποκορύφωμα της φήμης των One Direction, άρχισε να κάνει χρήση αλκοόλ και να λαμβάνει ένα φάρμακο για την επιληψία ως σταθεροποιητή διάθεσης προκειμένου να αντιμετωπίσει τα «ακανόνιστα σκαμπανεβάσματα» που βίωνε. «Απλώς χρειαζόμουν λίγη βοήθεια για να μείνω σε ισορροπία... ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα κατά καιρούς», είχε δηλώσει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πέρυσι, είχε πει ότι συμπλήρωσε περισσότερους από τρεις μήνες νηφαλιότητας. «Είμαι νηφάλιος τώρα, πάνω από 100 ημέρες», δήλωσε στο IFL TV. «Αισθάνομαι καταπληκτικά, νιώθω πολύ, πολύ καλά και η υποστήριξη από τους φαν ήταν πολύ καλή, οπότε είμαι εξαιρετικά χαρούμενος».

Ο Πέιν έγινε πατέρας το 2017. Απέκτησε έναν γιο με την τότε σύντροφό του, την κριτή του X Factor Cheryl Cole. Το ζευγάρι χώρισε το 2018 μετά από δύο χρόνια κοινής πορείας.