Πάντα του άρεσε να βοηθά ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, πάντα να περιθάλπτει τους αδύναμους στο νοσοκομείο που εργαζόταν. Ο 32χρονος νοσηλευτής, Γουίλιαμ Κόντινγκτον από το 2018 ασκούσε το επάγγελμα των ονείρων του. Με σθένος και αγάπη γι’ αυτό που έκανε πάλεψε και αυτή την φορά ενάντια στον κορονοϊό, στο πλευρό των δεκάδων ασθενών του.
Το πρωί της 25ης Απριλίου, ο νεαρός γιατρός βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του, ενώ πολλοί σχετίζουν το περιστατικό με το γεγονός πως ο ίδιος είχε διαγνωστεί με το ψυχικό τραύμα που βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα εξαιτίας του κορονοϊού.
Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο, όταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας στην οποία εργαζόταν, άρχισαν να νοσηλεύονται ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση που είχαν προσβληθεί από τον Covid-19.
H μητέρα του 32χρονου, Καρολάιν, αναφέρει πως ο γιος της δεν άντεχε να βλέπει βαριά άρρωστους ανθρώπους της ηλικίας του. Περνούσε κρίσεις άγχους, ενώ είχε συνέχεια στρες για τον προσωπικό εξοπλισμό που διέθετε ενάντια στην ασθένεια.
Ο νοσηλευτής πριν πεθάνει έβλεπε εφιάλτες με συναγερμούς που ενεργοποιούνταν και αναπνευστήρες που δεν λειτουργούσαν. Και η κατάσταση γινόταν όλο και χειρότερη.
Το βράδυ της 24ης Απριλίου, ο Γουίλιαμ μίλησε τηλεφωνικά με τον καλύτερο του φίλο, Ρόμπερτ Μαρκς και όπως ο ίδιος λέει, ο φίλος του ακουγόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο Γουίλιαμ έπρεπε να μοιράσει την ζωή του ανάμεσα στην καραντίνα, την εργασία και την δύσκολη ψυχολογία που είχε.
Το επόμενο πρωί, βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης ενός ξενοδοχείου στο Deerfield Beach της Φλόριντα.
Η οικογένειά του υποπτεύεται πως κατανάλωσε υπερβολική δόση χαπιών. Εκπρόσωπος του ιατροδικαστικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση δήλωσε ότι αυτή εκκρεμεί. Το γραφείο του σερίφη τόνισε πως εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση, αλλά δεν θεωρεί πως πίσω της κρύβεται κάποια εγκληματική πράξη.
Η οικογένεια του Κόντινγκτον λέει πως ο ίδιος ήταν εθισμένος στα οπιοειδή από μικρή ηλικία. Ξεκίνησε με κάποια παυσίπονα που λάμβανε μετά από χειρουργική επέμβαση στο πόδι. Στα 21 του χρόνια νοσηλεύτηκε σε κέντρο απεξάρτησης, ενώ στην συνέχεια παρακολουθούσε συνεδρίες στήριξης.
«Πάντα προσπαθούσε να βρει την σταθερότητα στην ζωή του και να αλληλεπιδρά με κόσμο», είπε ο φίλος του, Μαρκς, που γνώριζε τον Γουίλιαμ τα δέκα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, ο 32χρονος νοσηλευτής φοβόταν πολύ. Κυρίως για την υγεία της 65χρονης μητέρας του, με την οποία ζούσε ακόμα. Σχεδόν 300 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορονοϊό στην περιοχή που έμενε ο Γουίλιαμ.
Σε ανάρτηση που είχε κάνει στο facebook στις 13 Απριλίου είχε ενημερώσει πως στο νοσοκομείο που εργαζόταν υπήρχε έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού και κυρίως φαρμακευτικών μασκών. Δεν είχε σκοπό να κατηγορήσει τον εργοδότη του, καθώς το ζήτημα δεν ήταν περιορισμένο κι άλλα νοσοκομεία είχαν το ίδιο πρόβλημα.
«Στον χώρο εργασίας μου έχουμε μια μάσκα για όλη την βάρδια μου. Χρησιμοποιούμε τα ρούχα μας τα οποία καταλήγουν να σκίζονται», ήταν το σχόλιο που είχε δημοσιεύσει.
Η Κάθριν Γουόλτον, εκπρόσωπος του νοσοκομείου, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τον θάνατο του 32χρονου, εξέφρασε μόνο τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τόνισε πως πάντα πρωταρχικός στόχος της διοίκησης είναι η προστασία των εργαζομένων.
Είπε επίσης πως το νοσοκομείο παρέχει συμβουλευτική ψυχικής υγείας μέσω τηλεφώνου αλλά και βίντεο, ενώ διευκρίνισε πως παραμένει άγνωστο αν ο εργαζόμενος έκανε χρήση αυτών των υπηρεσιών.