Νέο «Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός» από τη Eurobank

Για 12η χρονιά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές που δεν έχουν αναπτυχθεί τουριστικά.
Open Image Modal
.
EUROBANK

Στοχεύοντας σε μια πολύ καλή, τουριστικά, χρονιά, τηρουμένων των συνθηκών, κατά την οποία «ίσως ξεπεράσουμε τα 15 δισ. έσοδα και τους 20 εκατ. ταξιδιώτες, με τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη να παραμείνει ψηλά», όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment της Eurobank, Δημήτρης Οικονόμου, η τράπεζα παρουσίασε το «Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός 2022», με πολλά νέα χαρακτηριστικά, βασισμένα στις πρόσθετες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Για 12η χρονιά η Eurobank παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραπεζικές και μη τραπεζικές υπηρεσίες, με διάφορα επιτόκια, ακόμη και σταθερά, με 0% προμήθεια το πρώτο τρίμηνο, που απευθύνεται στις αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές και τη Χαλκιδική.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, έχουν πρόσβαση σε προνομιακές -αμιγώς- τραπεζικές υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους και στήριξη στην αξιοποίηση των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων που έχουν προκηρυχθεί, προνομιακά επιτόκια στις καταθέσεις, καινοτόμες λύσεις στις εισπράξεις μέσω POS αξιοποιώντας, αλλά και λύσεις, όπως το Eurobank Smart POS και το Eurobank Payment Link, λογαριασμούς μισθοδοσίας με ευνοϊκά επιτόκια και στοχευμένα προνόμια για τους υπαλλήλους και, αντιστοίχως, προνόμια σε ασφαλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα, υπάρχουν σημαντικά προνόμια σε άλλες υπηρεσίες, με προνομιακή τιμολόγηση όταν θα κάνουν χρήση υπηρεσιών από επιλεγμένες τρίτες εταιρείες, για δράσεις όπως η ψηφιακή ή η ενεργειακή αναβάθμιση, η βελτίωση των λειτουργιών της επιχείρησης και η απόκτηση εξοπλισμού.

Εξάλλου, η τράπεζα στηρίζει τις επιχειρήσεις για την αξιοποίηση των κονδυλίων αναπτυξιακών προγραμμάτων (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάπτυξης & Ανθεκτικότητας). Η τράπεζα δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας αναζήτηση της κατάλληλης δράσης, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, υποστήριξη κατά το στάδιο υποβολής του φακέλου μέσω των συνεργαζόμενων εξωτερικών Συμβούλων με προνομιακούς όρους για τους πελάτες της Τράπεζας, καθώς και χρηματοδοτικές λύσεις για την ολοκλήρωση της επένδυσης της κάθε επιχείρησης.

Επίσης, παρέχει πρόσβαση σε οικοσυστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες επιλέξιμες για τις Δράσεις, με προνομιακούς όρους για τους πελάτες του Προγράμματος, όπως υπηρεσίες Ψηφιακής Αναβάθμισης σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζα, έχει 8 στις 10 εγκεκριμένες περιπτώσεις δανείων.

«Οι σύγχρονες προκλήσεις στον κλάδο του Τουρισμού δημιουργούν την ανάγκη επανατοποθέτησης της στρατηγικής των επιχειρήσεων σε πέντε άξονες: την αναβάθμιση και διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών, την προσφορά αυθεντικών και προσωποποιημένων εμπειριών πελάτη, τη μετάβαση των εταιρειών στην ψηφιακή εποχή που αξιοποιεί τα δεδομένα και καταρρίπτει τα φυσικά σύνορα, στην εστίαση, στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Η Eurobank δεσμεύεται να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας, της στήριξης των επενδυτικών πλάνων αλλά και της δυνατότητας συμμετοχής σε ένα διευρυμένο οικοσύστημα αμοιβαίων ωφελειών που έχει δημιουργήσει για τις ανάγκες του τουριστικού κλάδου», επισήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, αναφερόμενη στην επίσημη εφαρμογή του ΕΟΤ, Visit Greece App, που δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προβολής στους επιχειρηματίες του τουρισμού, τονίζοντας ότι «την ανάγκη περαιτέρω συνεργειών μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με στόχο το μετασχηματισμό του μοντέλου της τουριστικής οικονομίας, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης». Επίσης, ανέδειξε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, που προσφέρει ο τομέας του προσβάσιμου τουρισμού, επισημαίνοντας ότι για το 2022, ο ΕΟΤ εστιάζει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως απόλυτα ασφαλή προορισμό, ιδανικό για πολυθεματικές, αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες.