Νετανιάχου: «Σήμερα ξεκαθαρίσαμε τον λογαριασμό, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε: «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι όλοι οι αγαπημένοι σας, οι δικοί μας αγαπημένοι, επιστρέψουν στο σπίτι τους».
|
Open Image Modal
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Mπενιαμίν Νετανιάχου κάνει χειρονομίες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στην Ιερουσαλήμ, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024. (Abir Sultan/Pool via AP)
via Associated Press

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μίλησε σε τηλεοπτικό διάγγελμα μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το κακό «υπέστη ένα βαρύ πλήγμα», αλλά προειδοποίησε ότι «το έργο που έχουμε μπροστά μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Χαρακτήρισε τον θάνατο του Σινουάρ ως «την αρχή του τέλους» και δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι το τέλος του πολέμου.

«Αποδείξαμε σήμερα σε όσους προσπαθούν να μας βλάψουν, ότι αυτό θα τους συμβεί. Και πως οι δυνάμεις του καλού μπορούν πάντα να νικούν τις δυνάμεις του κακού και του σκότους. Ο πόλεμος συνεχίζεται ακόμα και κοστίζει ακριβά».

Προς τον λαό του Ισραήλ, ο Νετανιάχου είπε ότι υπάρχουν «πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ακόμη» και ότι «πρέπει να παραμείνουμε ανθεκτικοί» και «να σταθούμε σταθεροί στο έδαφός μας και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο. Θα μπούμε στη Ράφα».

 

 

Απευθυνομένος στις οικογένειες των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, είπε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις προσπάθειες με «όλες μας τις δυνάμεις» μέχρι να τους φέρει πίσω. «Είναι η δέσμευσή μας».

Το Φόρουμ των οικογενειών, η κύρια ένωση των συγγενών των ομήρων στο Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος του αρχηγού της Χαμάς, του Γιαχία Σινουάρ, αναμένεται να βοηθήσει στη ”διασφάλιση” της επιστροφής των ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

″Το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων δέχεται ευνοϊκά την είδηση της εξόντωσης του Γιαχία Σινουάρ και ζητεί να αξιοποιηθεί αμέσως αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη για να διασφαλιστεί η επιστροφή των ομήρων”, δήλωσε η ένωση σε ανακοίνωση.

Μπάιντεν και Νετανιάχου θα συνεργαστούν για την απελευθέρωση των ομήρων μετά τον θάνατο του Σινουάρ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σήμερα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Τζο Μπάιντεν δήλωσαν σήμερα ότι θα συνεργαστούν για να προωθήσουν την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον Νετανιάχου για τον θάνατο του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες θεωρούν επίσης ότι αυτό είναι ”μια ευκαιρία για να προωθηθεί η απελευθέρωση των ομήρων” και θα ”συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου”, ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.