Νίκος Παπανδρέου υπέρ Χάρη Δούκα: «Ανάμεσα σε στασιμότητα και αλλαγή επιλέγω το δεύτερο»

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε από πολύ νωρίς τον Παύλο Γερουλάνο, παίρνει θέση δημόσια υπέρ του δημάρχου Αθηναίων που έχει ως αντίπαλο το Νίκο Ανδρουλάκη στον β' γύρο.
|
Open Image Modal
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΒΕΛΓΙΟ - 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου μιλάει κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου που διοργανώνει η Farm Europe στις 14 Φεβρουαρίου 2024. (Photo by Thierry Monasse/Getty Images)
Thierry Monasse via Getty Images

 

Ο Νίκος Παπανδρέου τοποθετείται δημόσια ενόψει της δεύτερης Κυριακής των εκλογών για ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, τασσόμενος ανοιχτά υπέρ του Χάρη Δούκα στη μονομαχία που διεξάγεται ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων και στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο ευρωβουλευτής παίρνει θέση σε άρθρο του, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Χάρης Δούκας φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πνεύμα των καιρών και την αναγκαιότητα για ανάληψη άμεσης πολιτικής δράσης για την αμφίπλευρη διεύρυνση της Παράταξης και τη σύνδεσή της με τις παραγωγικές τάξεις, την Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία. Φαίνεται να έχει αντιληφθεί το μήνυμα της πρώτης κάλπης.

Εχουμε, λοιπόν, την επιλογή να δώσουμε μια δεύτερη –ή, τολμώ να πω, και τρίτη– ευκαιρία σε μια ηγεσία που σπατάλησε κρίσιμο πολιτικό χρόνο και κρίθηκε για αυτό. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να δώσουμε μια πρώτη ευκαιρία σε έναν νέο πολιτικό να υπηρετήσει ένα νέο πολιτικό υπόδειγμα. Αυτό είναι ένα κεντρικό δίλημμα της προσεχούς Κυριακής.»

 

«Νίκο, πάμε για την αλλαγή!» σχολιάζει σε ανάρτησή του στο Instagram ο Χάρης Δούκας, ο οποίος καλείται να καλύψει στην αναμέτρηση της Κυριακής απόσταση 8 ποσοστιαίων μονάδων που τον χώρισε από τον εν ενεργεία Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον α′ γύρο, που μεταφράζεται σε 25.000 ψήφους επί συνόλου 300.000 ψηφοφόρων (την πρώτη Κυριακή).