ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Noah: Η όμορφη αυλή της Αθήνας μας υποδέχεται με τρομερό φαγητό, fancy κοκτέιλς & το «σ' αγαπώ» στη νοηματική

Η πιο όμορφη αυλή των Αθηνών βρίσκεται δίπλα στο Πάρκο Ελευθερίας και έφερε αέρα Λατινικής Αμερικής στην Αθήνα
Open Image Modal
ΝΟΑΗ

 

Οι Αθηναίοι αγαπάμε τις αυλές. Μας θυμίζουν στιγμές ξέγνοιαστες, στιγμές διακοπών. Γι’αυτό και τις αναζητάμε μανιωδώς δίπλα σε πολυκατοικίες, καταστήματα και πολύβουους δρόμους. Ψάχνουμε εκείνα τα κρυμμένα πράσινα ξέφωτα που κατά καιρούς ξεφυτρώνουν εδώ και εκεί για να παίρνουμε τις “ανάσες” μας από τη ζωή στην πόλη.

Μια αυλή -από τις πιο όμορφες και χιλιοφωτογραφημένες στην Αθήνα- για καφέ, ποτό, brunch, αλλά και φαγητό είναι το Noah δίπλα στο Πάρκο Ελευθερίας (δύο λεπτά από το μετρό Μέγαρο Μουσικής), το οποίο επέστρεψε ανανεωμένο, αλλά με την ίδια ζωντάνια και ενέργεια για πέμπτη χρονιά, συνεχίζοντας την ιστορία που γράφει στα καλοκαιρινά δρώμενα της Αθήνας. Το Noah δεν το βλέπεις από μακριά. Πρέπει να το ανακαλύψεις. Είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από τα πάντα. Παρόλο που είναι δίπλα στη φουριόζα Βασιλίσσης Σοφίας, στο Noah δεν ακούς τίποτα άλλο παρά τη μουσική του, κουβέντες από τα διπλανά τραπέζια, τα τζιτζίκια της Αθήνας και το νερό που κυλάει από το εμβληματικό γλυπτό-συντριβάνι του μαγαζιού.

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Με αυτό το καμένο πορτοκαλί και τις ψάθες να κυριαρχούν σε όλο το μαγαζί μετά από λίγο σίγουρα θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου στο Μεξικό και όχι στην Αθήνα.  Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Για να μπεις στον κόσμο που έχει στήσει το Noah πρέπει να διασχίσεις ένα φυσικό τούνελ, μια σιδερένια θολωτή πέργκολα στολισμένη με αναρριχώμενα φυτά, που σε μεταφέρει σε έναν μικρόκοσμο που θυμίζει hacienda, μια παραδοσιακή εξοχική δηλαδή κατοικία στη Λατινική Αμερική γεμάτο φυτά, ψάθες και φωτάκια. Η πρώτη σου επαφή με τον χώρο είναι το τεράστιο χρυσό χέρι που σχηματίζει τη φράση “Σ’αγαπώ” στη νοηματική γλώσσα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης, αποδοχής και ζεστασιάς από το πρώτο βήμα που κάνεις μέσα στο μαγαζί. Πολλοί μπορεί να το έχουν μπερδέψει με το σύμβολο της ροκ μουσικής -ή ακόμα και εκείνου του διαβόλου- όμως το χέρι του Noah με τον ανοιχτό αντίχειρα συμβολίζει μια από τις πιο όμορφες και ουσιαστικές φράσεις που μπορεί κάποιος να εκφράσει. Γιατί στο Noah όλοι είναι καλοδεχούμενοι. 

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Το Noah σε καλωσορίζει με ένα μεγάλο “Σ’αγαπώ” και αμέσως ξεχνάς τα πάντα. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Τι τρώμε στο Noah;

Για ακόμη μια χρονιά, τα ηνία της κουζίνας του Noah κρατά ο εξαιρετικός και βραβευμένος Σπύρος Μαυροειδής, ένας σεφ που έχει κερδίσει την αναγνώριση για τη δεξιοτεχνία και την καινοτόμα προσέγγισή του στη μαγειρική.  Με το σκεπτικό να δημιουργήσει γεύσεις που σου μένουν ετοίμασε ένα “ταξιδιάρικο” μενού που παντρεύει την οικειότητα και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Μεσογείου με τις εκρηκτικές γεύσεις της Λατινικής Αμερικής, ενώ δε λείπουν οι προσωπικές χαρακτηριστικές πινελιές του σεφ. Τα πιάτα του Noah είναι αποτέλεσμα της διαρκούς εξερεύνησης και πειραματισμού του Σπύρου Μαυροειδή. Πολλές μικροπαρασκευές που μπορεί να μη φαίνονται στο μάτι, αλλά “φαίνονται” σίγουρα στη γεύση, φρεσκότατα και ποιοτικά υλικά και έξυπνοι συνδυασμοί κυριαρχούν σε κάθε πιάτο του μαγαζιού.

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

O σεφ του Noah, Σπύρος Μαυροειδής

Στο Noah δοκιμάσαμε ίσως την πιο νόστιμη burrata της Αθήνας. Σε αντίθεση με τις σαλάτες-burrata που συναντάμε σε άλλα εστιατόρια, η burrata του Noah σερβίρεται με ψητά ντοματίνια αντί για ωμά, φύλλα φρέσκου βασιλικού και φυσικά μια μεγάλη μπάλα από το φρέσκο βουβαλίσιο τυρί της Ιταλίας. Τα ψητά ντοματίνια, με τα αρώματα και τα ζουμιά που έχουν απελευθερωθεί από το ψήσιμο, προσδίδουν μια γλυκόξινη νότα που συμπληρώνει τέλεια την πλούσια βουτυράτη γεύση και την κρεμώδη υφή της φρέσκιας burrata.

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

H αλλιώτικη burrata του Noah. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Καθημερινά στην κουζίνα του μαγαζιού ετοιμάζουν και ψήνουν και τα δικά τους χειροποίητα flat breads, που είναι τέλεια ορεκτικά, αλλά και καλή ιδέα για όσους θέλουν απλώς να τσιμπήσουν κάτι με το ποτό τους. Το ένα με παρμεζάνα, κολοκύθι και βούτυρο τρούφας και το άλλο με η burrata, τα ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού και μια χειροποίητη σάλτσα μαρινάρα.

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Το flat bread του Noah είναι τραγανό στο εξωτερικό και μέσα όσο-όσο αφράτο.  Θυμίζει πίτσα. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Για ορεκτικό εξαιρετικό ήταν και το tiradito, μια περουβιανή συνταγή, την οποία ο Σπύρος Μαυροειδής έφτιαξε στη δική του εκδοχή. Χρησιμοποίησε φρέσκιες φέτες από μαγιάτικο, ένα ιδιαίτερα νόστιμο ψάρι που είναι δημοφιλές για την απαλή και χαρακτηριστική του γεύση, μια γερή δόση ponzu, μιας ιαπωνικής σάλτσας με βάση τα εσπεριδοειδή, η οποία δίνει μια ξινή και παράλληλα γλυκιά νότα που ενισχύει τη φρεσκάδα του ψαριού, καρδιές φοίνικα, τραγανή κινόα και σταγόνες από λάδι αρωματισμένο με κόλιανδρο.

Από τα κυρίως πιάτα λατρέψαμε την πολύ καλοκαιρινή Calamarata τους. Πρόκειται για μια συνταγή ιταλικής προέλευσης, που περιέχει ζυμαρικά που μοιάζουν σαν ροδέλες από καλαμάρι. Στο Noah τα βράζουν μέσα σε ένα bisque γαρίδας, το οποίο εμπλουτίζει τη γεύση τους με βαθιά θαλασσινά αρώματα. Έπειτα τα ζυμαρικά συνδυάζονται με φρέσκο καλαμάρι, γαρίδες, ένα chili mix και φινόκιο, ενώ στο τέλος “σβήνουν” το φαγητό με yuzu, έναν χυμό εσπεριδοειδών από την Ανατολή που προσθέτει μια εκρηκτική φρεσκάδα και φίνα οξύτητα στο πιάτο.

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Οι Calamaratas είναι ήδη το best-seller του φετινού καλοκαιριού. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Ένα πιάτο που επίσης μυρίζει καλοκαίρι είναι το Sea Bass. Φρέσκο λαβράκι sauté, σερβίρεται με έναν χειροποίητο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, αλμυρίκι, μια σάλτσα ρίγανης με αφυδατωμένα ντοματίνια -τα οποία αφυδατώνουν μόνοι τους μέσα σε χοντρό αλάτι- και ένα γλυκό σκόρδο.

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Το ψάρι σερβίρεται ιδανικά ψημένο, ώστε να μη χάσει τα ζουμιά του. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Για όσους προτιμούν το κρέας προτείνουμε το Iberico Pata Negra, που είναι ένα μαλακό κομμάτι μαύρου χοίρου γαλλικής κοπής, που σερβίρεται με padron πιπεριές, που είναι μικρές ελαφρώς πικάντικες πράσινες πιπεριές από την Ισπανία και ένα χειροποίητο pico de gallo, ένα φρέσκο μεξικάνικο συνοδευτικό που περιλαμβάνει κομμάτια ντομάτας, κρεμμύδι και κόλιανδρο.

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Στο Noah θα βρείτε πολλές κοπές κρεάτων για ένα χορταστικό dinner.  Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Από γλυκά -τα οποία επιμελείται ο pastry chef, Βαγγέλης Κώτσης- δοκιμάσαμε το ξεχασμένο frozen yogurt, το οποίο έκανε comeback στο Noah με ένα compote κεράσι και τραγανή μαρέγκα σοκολάτας, αλλά και την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα με montee μαστίχα, σάλτσα περγαμόντο, crumble φουντούκι & sorbet μανταρίνι.

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Μέχρι τώρα ζητούσαμε παγωτό με την πορτοκαλόπιτα. Μετά το Noah θα ζητάμε sorbet μανταρίνι. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Πολύ καλή δουλειά έχουν κάνει και στο πρωινό τους μενού, το οποίο σερβίρεται μέχρι τη 13:00. Ξεχωρίσαμε το χορταστικό σάντουιτς με φιλέτο κοτόπουλο, σκόρδο, γλυκό καλαμπόκι και τυρί provolone, καθώς και τα Eggs Royale, που είναι αυγά Benedict με καπνιστό σολομό & κρέμα hollandaise που τοποθετούντσι πάνω σε μικρά pancakes. 

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Είτε πρωί είτε βράδυ η αυλή του Noah είναι απολαυστική. Όπως απολαυστικά είναι και αυτά τα Eggs Royale. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Τι πίνουμε στο Noah;

Στο Noah θα βρείτε μια πολύ καλά ενημερωμένη λίστα με κρασιά, λευκά, πορτοκαλί, ροζέ και κόκκινα από ξένους και ελληνικούς αμπελώνες, καθώς και μερικές σαμπάνιες. Επίσης, έχουν πολλά “νόστιμα” signature cocktails, τα οποία υπογράφει η Εύα Φράγκου, που ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την καλοκαιρινή και ταξιδιάρικη διάθεση του μαγαζιού. 

Από αυτά ξεχωρίσαμε το “Say I love you”, που εκφράζει απόλυτα και την αγαπησιάρικη φιλοσοφία του μαγαζιού. Φτιάχνεται με vodka, rasberry, φράουλα, τριαντάφυλλο και σαγκουίνι. Σερβίρεται με ένα Pâte à cigarette biscuit, ένα πράσινο μπισκότο που απεικονίζει το χέρι που συναντάμε και στην είσοδο που σχηματίζει τη φράση “Σ’αγαπώ” και το όνομα του μαγαζιού. 

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

Βάζουμε στοίχημα ότι αυτό το κοκτέιλ θα φωτογραφηθεί πολύ φέτος. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Εξαιρετικό ήταν και το λιλά Tahona’s Crush, με mezcal, κανέλα, ροδάκινο, πορτοκάλι και lime, που πήρε το όνομά του από τη μεγάλη πλίνθινη ρόδα που παραδοσιακά σύνθλιβε την αγαύη για να γίνει το mezcal, αλλά και το πικάντικο Mexican Guilt, στο οποίο βάζουν τεκίλα, mezcal, μάνγκο, τσίλι, αγγούρι και lime. 

Open Image Modal
ΝΟΑΗ

 

Αριστερά το Mexican Guilt και δεξιά το Tahona’s Crush. Για να κλείσεις τραπέζι ή να βρεις το Noah στον χάρτη πάτα εδώ

Είναι το πέμπτο καλοκαίρι που ανοίγει και κάθε χρόνος φαίνεται να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Το Noah έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη και την προτίμηση των Αθηναίων και να μαγνητίσει όσους αναζητούν έναν ξεχωριστό και φιλόξενο χώρο για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες τους στην Αθήνα. Αποτελεί το «καταφύγιο» μέσα στην πόλη, όπως ήταν η κιβωτός για τον Νώε -από όπου πήρε και το όνομά του.

More Info:

Noah

2’ από το μετρό Μέγαρο Μουσικής

Για κρατήσεις και για να το βρεις στον χάρτη, πάτησε εδώ