Νότια Κορέα: Διάσημη σταρ της K-pop βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Σε ηλικία 28 ετών.
Open Image Modal
Han Myung-Gu via Getty Images

Η Γκου Χάρα από τη Νότια Κορέα, διάσημη τραγουδίστρια της K-pop, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές αρχές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, η Λίρα Μπίκερ, ανταποκρίτρια του BBC στη Σεούλ, επιβεβαίωσε τα νέα στο Twitter γράφοντας πως «η Νοτιοκορεάτισσα celebrity Γκου Χάρα, πρώην μέλος της δημοφιλούς γυναικείας μπάντας της K-pop, Kara, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Η 28χρονη βρέθηκε νεκρή κατά τις 6 μμ. Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Πολύ λυπηρό».

Η Χάρα είχε κάνει το σόλο ντεμπούτο της το 2015, μετά τη διάλυση της μπάντας.

Σημειώνεται πως ο θάνατός της λαμβάνει χώρα έναν μήνα μετά τον θάνατο άλλης μιας τραγουδίστριας της K-pop, της Σούλι, σε ηλικία 25 ετών.

 

Open Image Modal
Han Myung-Gu via Getty Images

 

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Χάρα είχε ανησυχήσει τους φαν της μηνύματα μέσω του Instagram, όπου έγραφε πως «κάνω σαν να μην είμαι κουρασμένη, όταν είμαι, κάνω σαν μην πονάω, όταν πονάω».

Σε ένα άλλο έγραφε: «Έχοντας ζήσει όλα αυτά τα χρόνια με καταπίεση, φαίνομαι καλά απ’έξω, αλλά νιώθω ότι αρχίζω να γίνομαι κομμάτια από μέσα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η Γκου Χάρα, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Γκου Χα-ρα, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει τον Μάριο αφού ένας πρώην της είχε προσπαθήσει να την εκβιάσει με απειλές περί δημοσιοποίησης ενός βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Ενώ το θέμα ήταν σε εξέλιξη, το πρακτορείο της τερμάτισε το συμβόλαιό της. Ωστόσο τον Ιούνιο υπέγραψε συμβόλαιο με ιαπωνικό πρακτορείο και άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και events του χώρου της μόδας στην Ιαπωνία.

 

Open Image Modal
Han Myung-Gu via Getty Images

 

Όπως ήταν γνωστό, ήταν στενή φίλη της Σούλι, που, όπως προαναφέρθηκε, αυτοκτόνησε τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Variety, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έχει παρατηρηθεί μια σειρά θανάτων μεταξύ νεαρών σταρ της K-pop, και πολλοί έχουν κάνει λόγο για κατάθλιψη που προκύπτει από μια εξαιρετικά «τοξική» βιομηχανία, που πλήττει την αξιοπρέπεια αυτών που εμπλέκονται σε αυτήν, με περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, online προσβολών και εκφοβισμού κ.α.