Ντέιβιντ Λιντς: «Δεν αποσύρομαι» - Η ανάρτηση μετά την αποκάλυψη του προβλήματος υγείας

«Είμαι περιορισμένος στο σπίτι είτε μου αρέσει είτε όχι. Δεν μπορώ να βγω έξω», δήλωσε σε συνέντευξη ο δημιουργός της «Ατίθασης Καρδιάς» και του «Twin Peaks».
Open Image Modal
Ντέιβιντ Λιντς (Foto AP/Efrem Lukatsky, archivo)
via Associated Press

Μετά τη δήλωση ότι είναι πλέον πολύ άρρωστος για να σκηνοθετήσει ταινίες διά ζώσης και ότι θα μπορούσε να εργαστεί μόνο εξ αποστάσεως, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς επανήλθε με ανάρτηση στο X γράφοντας ότι δεν αποσύρεται από το σινεμά.

Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Sight and Sound: «Έχω πάθει εμφύσημα μετά από τόσα χρόνια καπνίσματος και είμαι θέλοντας και μη περιορισμένος στο σπίτι. Δεν μπορώ να βγω έξω. Και μπορώ να περπατήσω μόνο μια μικρή απόσταση πριν μου τελειώσει το οξυγόνο», δήλωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Λόγω του Covid, θα ήταν πολύ κακό για μένα να αρρωστήσω, ακόμη και με ένα κρυολόγημα. Έτσι, πιθανώς θα σκηνοθετούσα από το σπίτι μου... Δεν θα μου άρεσε και πολύ αυτό. Μου αρέσει να είμαι μέσα στα πράγματα και να αντλώ ιδέες. Αλλά εάν προκύψει, θα προσπαθούσα να κάνω [μια ταινία] εξ αποστάσεως».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των θαυμαστών του, οπότε ο 78χρονος σκηνοθέτης επανήλθε με μια συμπληρωματική δήλωση στο X για να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από το σινεμά.

«Έχουν περάσει πλέον πάνω από δύο χρόνια από τότε που έκοψα το τσιγάρο. Πρόσφατα έκανα διάφορες εξετάσεις και τα καλά νέα είναι ότι είμαι σε εξαιρετική κατάσταση, εκτός από το εμφύσημα. Είμαι γεμάτος χαρά και δεν πρόκειται ποτέ να αποσυρθώ. Θέλω όλοι να ξέρετε ότι εκτιμώ πραγματικά το ενδιαφέρον σας. Με αγάπη, Ντέιβιντ».

Η πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη παραγωγή του Ντέιβιντ Λιντς ήταν η τηλεοπτική σειρά 18 επεισοδίων «Twin Peaks: The Return», η οποία έκανε πρεμιέρα στο Showtime το 2017, ενώ η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του ήταν το «Inland Empire», που κυκλοφόρησε το 2006.

Στη συνέντευξη του στο Sight and Sound, ο Λιντς αναφέρθηκε στην περίπλοκη σχέση του με το τσιγάρο που έγινε η αιτία των προβλημάτων υγείας του. «Αγαπούσα πολύ το κάπνισμα, αλλά στο τέλος με έφαγε. Ήταν μέρος της καλλιτεχνικής ζωής για μένα: ο καπνός και το άρωμα του, το άναμμα του τσιγάρου και το κάπνισμα και το να καπνίζεις παρακολουθώντας τη δουλειά σου και σκεπτόμενος πράγματα- τίποτα δεν είναι τόσο όμορφο σε αυτόν τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, με σκότωνε. Έτσι έπρεπε να το κόψω».

Με πληροφορίες από Guardian