Ο ιταλός δημοσιογράφος, Τομάσο Ντε Μπενεντέτιο, ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά το θύμα του ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τον οποίο «πέθανε» το απόγευμα της Τρίτης μέσω Twitter.
Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιεί ότι ο λογαριασμός στο twitter στο όνομά του αντιπροέδρου είναι πλαστός.
Τα δύο τελευταία θύματά του ήταν ο σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Άλαν Γκρίνσπαν.
Ο πρώτος «θάνατος» ανακοινώθηκε από ψεύτικο λογαριασμό της πρώην Υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, στο Twitter, ο δεύτερος από επίσης ψεύτικο λογαριασμό του Νομπελίστα οικονομολόγου Ουίλιαμ Νορντχάους.
Αυτή τη φορά, την είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας «ανακοίνωσε» ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.
Μετά από τα μακάβρια tweets ακολουθεί πάντα το συγκεκριμένο μήνυμα: «This account is hoax created by Italian journalist Tommasso Debenedetti» (ο λογαριασμός είναι ψεύτικος και δημιουργήθηκε από τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τομάσο Ντεμενεντέτι). Ποιος είναι όμως ο Τομάσο Ντε Μπενεντέτι, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει άνω κάτω τον πλανήτη με τις ψευδείς ειδήσεις του;
Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και δάσκαλος σε ένα σχολείο της Ρώμης, γεννήθηκε πριν από 49 χρόνια στην Ιταλία κι έχει γίνει διάσημος καθώς κατάφερε να ξεγελάσει μια σειρά από ιταλικές εφημερίδες «παγιδεύοντάς» τις να δημοσιεύσουν μια σειρά από συνεντεύξεις με πρόσωπα διεθνούς φήμης, τις οποίες όμως ποτέ δεν πήρε….
Συγγραφείς όπως ο Τζον Γκρίσαμ, ο Άρθουρ Μίλερ, ο Ζοζέ Σαραμάγκου, Μάριο Βάρκας Λιόσα, Φίλιπ Ροθ, πολιτικοί, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατζόφ, πνευματικοί ηγέτες όπως ο Δαλάι Λάμα και ο Πάπας Βενέδικτος ήταν κάποιοι από αυτούς που άθελά τους πρωταγωνίστησαν στα σχέδια του Ντε Μπενεντέτι.
Μάλιστα η δραστηριότητά του «ξεσκεπάστηκε» όταν ο Φίλιπ Ροθ κλήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά σχόλια που «έκανε» σε μια ιταλική εφημερίδα για τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον συγγραφέα να αρνείται ότι είχε δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη...
Από το 2011, ο Ντε Μπενεντέτι επιδίδεται στη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter, «υποδυόμενος» προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς, διασπείροντας μέσα από αυτούς ψευδείς ειδήσεις. Ενδεικτικό της επιρροής του το γεγονός ότι μια ανάρτησή του για τον «θάνατο» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2012, ήταν αρκετή για να προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, ενώ πολλές από τις αναρτήσεις του αναπαράγονται από οργανισμούς, ηγέτες, και μέσα ενημέρωσης…
Επόμενα θύματά του ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολα Σαρκοζί και ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.
Οι ψευδείς ειδήσεις του όμως που «ταρακούνησαν» τον κόσμο ήταν αυτή του «θανάτου» του Πάπα, με «πηγή» έναν υψηλόβαθμο καρδινάλιο στο Βατικανό, αλλά και εκείνη του «θανάτου» του Πέδρου Αλμοδοβάρ, όπως και του Φιντέλ Κάστρο.