Ο δικαστής που πέρασε χειροπέδες σε 15χρονη επειδή αποκοιμήθηκε στο δικαστήριο κόβει πλέον κλήσεις

Υποβιβάστηκε ο δικαστής Κένεθ Κινγκ από την εκδίκαση σημαντικών κακουργημάτων σε υποθέσεις παραβιάσεων του ΚΟΚ στο Ντιτρόιτ.
Open Image Modal
ΑΡΧΕΙΟ - Το κτίριο του 36ου Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Ντιτρόιτ την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010.
via Associated Press

Ένας δικαστής του Ντιτρόιτ, ο οποίος απομακρύνθηκε προσωρινά από τα έδρανα αφού διέταξε να περάσουν χειροπέδες σε μια έφηβη επειδή αποκοιμήθηκε στην δικαστική του αίθουσα κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής, επανήλθε αλλά πλέον του ανατέθηκαν κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και άλλες τροχαίες παραβιάσεις ήσσονος σημασίας .

Ο δικαστής Κένεθ Κινγκ παύθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του στο δικαστήριο τον Αύγουστο και διατάχθηκε σε κοινωνική-συναισθηματική εκπαίδευση από τον επικεφαλής δικαστή στο 36ο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντιτρόιτ. Πλέον, αντί να εκδικάζει υποθέσεις με σοβαρά κακουργήματα, επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στο τμήμα τροχαίων παραβιάσεων του δικαστηρίου.

 

 

«Εκτιμούμε τις προσπάθειές του να προετοιμαστεί για αυτόν τον ρόλο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία καθώς μεταβαίνει σε αυτή τη νέα ευθύνη», ανέφερε ο δικαστής William McConico σε γραπτή δήλωσή του.

Ο Κινγκ έμπλεξε επειδή τιμώρησε ένα 15χρονο κορίτσι όταν αυτό αποκοιμήθηκε και επέδειξε, κατά τη γνώμη του, κακή συμπεριφορά, ενώ επισκεπτόταν την αίθουσα του δικαστηρίου του μαζί με άλλους μαθητές.

 

 

Διέταξε να φορέσουν στην Εύα Γκούντμαν ρούχα φυλακής και να τις περάσουν χειροπέδες - και όλα αυτά ενώ η σχολική εκδρομή καταγραφόταν σε βίντεο με ζωντανή μετάδοση. Ο Kινγκ την απείλησε επίσης μπροστά στους συμμαθητές της με κράτηση πριν τελικά την αφήσει ελεύθερη.

Η μητέρα του κοριτσιού, Latoreya Till, δήλωσε ότι ενδεχομέμως η κορή της να ήταν κουρασμένη επειδή δεν έχουν μόνιμη κατοικία.

Η Till κατέθεσε αγωγή, ζητώντας περισσότερα από 75.000 δολάρια για «πρόκληση φόβου και σοβαρής συναισθηματικής δυσφορίας».