Ο Εμπαπέ δηλώνει «εμβρόντητος» με την εμπλοκή του ονόματός του σε βιασμό στην Σουηδία

Το εν λόγω περιστατικό περιστατικό σε ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Γάλλος άσος στο κέντρο της Στοκχόλμης - «Απαντά» με αγωγή για δυσφήμιση.
Open Image Modal
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ο Kylian Mbappe επιστρέφει στο ξενοδοχείο του στις 04 Ιανουαρίου 2023 στη Νέα Υόρκη. (Photo by Gotham/GC Images)
Gotham via Getty Images

Ο σούπερ σταρ του γαλλικού ποδοσφαίρου Κιλιάν Εμπαπέ δηλώνει «έκπληκτος» που βλέπει το όνομά του να εμπλέκεται σε δημοσιεύματα για μια έρευνα για βιασμό στη Σουηδία, αλλά η δικηγόρος του λέει ότι ο παίκτης παραμένει ήρεμος καθώς «δεν έχει κάνει τίποτα για να μετανιώσει».

Οι σουηδικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ανώτερος εισαγγελέας ερευνά μια αναφορά για ύποπτο βιασμό στη Στοκχόλμη, χωρίς να κατονομάσει κανέναν πρόσωπο σχετικά με την υπόθεση.

Ωστόσο, τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Γάλλος ποδοσφαιριστής συνδέεται με το περιστατικό σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Στοκχόλμης την περασμένη Πέμπτη.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αντέδρασε επίσης ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα ως «FAKE NEWS», στα 14 εκατομμύρια followers του στο X.

 

 

Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε μείνει στη Στοκχόλμη για δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα, επισκεπτόμενος ένα εστιατόριο το βράδυ της Πέμπτης πριν μεταβεί σε ένα νυχτερινό κέντρο. Μάλιστα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να περπατά στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας μαζί με άλλα τρία άτομα.

Οι Σουηδοί εισαγγελείς διευκρίνισαν τη Δευτέρα ότι σύμφωνα με «ποινική αναφορά» που υποβλήθηκε στην αστυνομία, το υπό διερεύνηση περιστατικό έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο.

Η αστυνομία εθεάθη να επισκέπτεται το ξενοδοχείο Bank στο οποίο είχε μείνει τη Δευτέρα, με τους αστυνομικούς να φεύγουν αργότερα κουβαλώντας μαζί τους τσάντες. Ενα δημοσίευμα ανέφερε ότι είχαν πάρει ρούχα από το ξενοδοχείο ως αποδεικτικά στοιχεία.

«Την έρευνα διευθύνει η ανώτερη εισαγγελέας Μαρίνα Τσιράκοβα, η οποία δεν είναι σε θέση να παράσχει περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή», δήλωσε η σουηδική εισαγγελική αρχή.

 

Open Image Modal
Το ξενοδοχείο Bank στην οδό Arsenalsgatan στη Στοκχόλμη της Σουηδίας απεικονίζεται στις 14 Οκτωβρίου 2024. Ο Kylian Mbappe δήλωσε στις 14 Οκτωβρίου 2024 ότι ήταν θύμα «ψεύτικων ειδήσεων», αφού μια σουηδική εφημερίδα ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για βιασμό μετά από επίσκεψη της συνοδείας του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στη Στοκχόλμη. (Photo by Fredrik SANDBERG / various sources / AFP) / Σουηδία OUT (Photo by FREDRIK SANDBERG/TT NEWS AGENCY/AFP via Getty Images)
FREDRIK SANDBERG via Getty Images

 

Ο Εμπαπέ δεν κλήθηκε για τους αγώνες της Γαλλίας στο Uefa Nations League την περασμένη εβδομάδα και επέστρεψε στις προπονήσεις με την ομάδα του, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η δικηγόρος Πέτρα Eκλουντ, η οποία εκπροσωπεί την καταγγέλλουσα στην υπόθεση, δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την υπόθεση αυτή τη στιγμή λόγω νομικών περιορισμών.

Ωστόσο, το σουηδικό SVT και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η καταγγελία αφορούσε εύλογη υποψία βιασμού, που θεωρείται χαμηλότερο επίπεδο υποψίας σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία.

Ο Εμπαπέ απαντά με αγωγή για δυσφήμιση

Οι δικηγόροι του Εμπαπέ καταδίκασαν τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ως δυσφημιστικά και το βράδυ της Τρίτης η δικηγόρος του Marie-Alix Canu-Bernard εμφανίστηκε στο κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων του TF1, λέγοντας ότι τίποτα δεν ήταν γνωστό για την καταγγελία ή αν είχε γίνει εναντίον του πελάτη της, ο οποίος, όπως είπε, ήταν «εμβρόντητος» από τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης.

«Ο Κιλιάν δεν είναι ποτέ μόνος του. Ποτέ δεν τίθεται σε μια θέση όπου καταλήγει σε μια κατάσταση που θα τον οδηγούσε στο να πάρει ένα ρίσκο», υποστήριξε.

«Κατά συνέπεια, αυτό αποκλείει εντελώς κάθε πιθανότητα κατακριτέων ενεργειών εκ μέρους του. Μπορώ να σας το πω αυτό με απόλυτη βεβαιότητα».

Πρόσθεσε  ότι η καταγγελία δεν απέδειξε τίποτα και ότι ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί με αγωγή για δυσφήμιση.

Οι νόμοι της Σουηδίας περί βιασμού άλλαξαν το 2018, έτσι ώστε ο δράστης να μπορεί να καταδικαστεί για επίθεση ή βιασμό από αμέλεια εάν «έπρεπε να είχε αντιληφθεί ότι το άλλο άτομο δεν συμμετείχε οικειοθελώς».

Πηγή: BBC