Ο Μίκι Μάους γίνεται 90 ετών: 6 στοιχεία που δεν γνωρίζατε για το διάσημο καρτούν

Στις 18 Νοεμβρίου 1928, γεννήθηκε το διάσημο ποντίκι
Open Image Modal

Το 1927, ο Γουόλτ Ντίσνει δημιούργησε έναν χαρακτήρα με το όνομα Όσγουολντ Λάκι Ράμπιτ. Όμως, έχασε τα δικαιώματα του κουνελιού μετά από μια διαφωνία με τον εταίρο του στα στούντιο της Universal και έτσι χρειαζόταν μια νέα ιδέα για νέο, κινούμενο αστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χαμός των δικαιωμάτων του Όσγουολντ ήταν αυτός που ενέπνευσε τη «γέννηση» του Μίκι Μάους

Παρακάτω παρουσιάζουμε έξι στοιχεία για το διάσημο ποντίκι, που πιθανόν να μην γνωρίζατε έως τώρα:

1) Ο Μίκι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο έργο κινουμένων σχεδίων, «Streamboat Willie», στις 18 Νοεμβρίου 1928. Αρχικά ο Ντίσνει ήθελε να ονομάσει το ποντίκι Μόρτιμερ, αλλά η σύζυγός του Λίλιαν είπε ότι αυτό το όνομα ακούγεται πολύ πομπώδες. Τελικά ακολούθησε τη συμβουλή της και το ονόμασε Μίκι. Ωστόσο, στα κινούμενα σχέδια της Ντίσνει υπήρχε ένα ποντίκι με το όνομα Μορτιμερ και μάλιστα ήταν εχθρός του Μίκι και ο πρώην σύντροφος της Μίνι.

2) Σύμφωνα με το βιβλίο «1,000 Facts about Animated Shows Vol.3» του Τζέιμς Εγκαν, το πραγματικό όνομα του διάσημου ποντικιού είναι Μάικλ Θίοντορ Μάους.

3) Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Film Pictorial το 1933, ο Ντίσνει επιβεβαίωσε ότι ο Μίκι και η Μίνι Μάους ήταν παντρεμένοι, αλλά αυτό δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ.

4) Ο Μίκι υπήρξε «μούσα» για πολλούς διάσημους καλλιτέχνες όπως οι: Άντι Γουόρχολ, Ρόι Λιχτενστάιν και Ντέιμιεν Χιρστ. Το ποντίκι αποτέλεσε έμπνευση για μερικά από τα έργα τέχνης τους.

5) Εκτός από καλλιτέχνες, ο Μίκι ενέπνευσε και σχεδιαστές μόδας όπως οι Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Marc Jacobs και Chopard. Εκείνοι συνεργάστηκαν με τη Ντίσνει για τη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ που σχετίζονταν με το ποντίκι.

6) Οι πρώτες του λέξεις ήταν «χοτ ντογκς». Ο Μίκι εγκαινίασε την εποχή του βοβού κινηματογράφου και αποτέλεσε τον πρώτο χαρακτήρα που μίλησε στην οθόνη. Στην ταινία κινουμένων σχεδίων από το 1929 με τίτλο «The Karnival Kid», ο Μίκι λέει: «χοτ ντογκ».

 

Πηγή: Times Live