Ο θρύλος του τένις Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε το τέλος της σπουδαίας καριέρας του

Ο 38χρονος τενίστας θα κάνει την τελευταία του εμφάνιση το Νοέμβριο στο Davis Cup Finals στην Μάλαγα.
|
Open Image Modal
Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο θρύλος Ναδάλ.
via Associated Press

Ο Ράφαελ Ναδάλ, ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες τένις στην ιστορία του αθλήματος, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στην ηλικία των 38 ετών.

Ο Ισπανός θρύλος έχει κερδίσει 22 grand slam, κάτι που τον τοποθετεί δεύτερο στην λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών. Οι 14 από τους τίτλους ήρθαν από το τουρνουά Roland Garros, μια διοργάνωση στην οποία θεωρείται ως κυρίαρχος, μετρώντας το τρομακτικό ρεκόρ των 112 νικών και 4 ηττών.

Open Image Modal
ΑΡΧΕΙΟ - Ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ δαγκώνει το τρόπαιο καθώς πανηγυρίζει τη νίκη του στον τελικό αγώνα του τουρνουά τένις French Open εναντίον του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς στο Παρίσι, Γαλλία, Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020.
via Associated Press

Ο Ναδάλ έχει κερδίσει όλους τους 4 μεγάλους τίτλους αρκετές φορές και έχει βρεθεί στο No1 για περίπου 209 εβδομάδες.

Με ένα συγκινητικό βίντεο 4 λεπτών περίπου, ο θρύλος του τένις θέλησε να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του για όλες τις στιγμές που πέρασαν μαζί στην μυθική του καριέρα. Μέσα από αυτό το βίντεο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το άθλημα που τόσο αγάπησε.

Στην απίστευτη καριέρα του, ο Ναδάλ είχε να αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς, αφήνοντάς τον έξω για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Open Image Modal
Ο Ναδάλ σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
via Associated Press

Οι τραυματισμοί και η σωματική επιβάρυνση ήταν οι παράγοντες που έκαναν τον Ναδάλ να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της απόσυρσης από το τένις. 

Ο Ισπανός τενίστας το έκανε τελικά πράξη, με το τελευταίο του παιχνίδι να διεξάγεται στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Μάλαγα στο Davis Cup Finals.

Πηγή: Guardian