Ο Γκάρι Όλντμαν επιστρέφει μετά από 45 χρόνια εκεί από όπου ξεκίνησε

«Μας είχε επισκεφθεί στις αρχές του έτους. Ήταν συναρπαστικό να τον ακούω να αφηγείται ιστορίες από τα νεανικά του χρόνια...»
|
Open Image Modal
Ο Γκάρι Όλντμαν στο Φεστιβάλ Καννών, 22 Μαΐου 2024. (Photo by Andreea Alexandru/Invision/AP)
via Associated Press

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Γκάρι Όλντμαν επιστρέφει μετά από 37 ολόκληρα χρόνια στη σκηνή με τον μονόλογο του Σάμιουελ Μπέκετ «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ», που θα ανέβει στο York Theatre Royal την άνοιξη του 2025.

Ο Όλντμαν, που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη κατασκοπική σειρά «Slow Horses» του AppleTV+ -η οποία μόλις πήρε το πράσινο φως για την έκτη σεζόν- θα επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 45 χρόνια, όταν έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά στο θέατρο με το έργο «Thark» του Μπεν Τράβερς.

Διάσημος από τον ρόλο του ως Τσόρτσιλ στην ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα», όπως επίσης, από τις ερμηνείες του στις ταινίες Harry Potter και στην τριλογία Batman του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Όλντμαν άρχισε την καριέρα του παίζοντας στο Γιορκ και στο θέατρο Citizens της Γλασκώβης, προτού κάνει μεταγραφή στο Royal Court του Λονδίνου και στη Royal Shakespeare Company.

«Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ», έργο με το οποίο έχουν αναμετρηθεί από τον Τζον Χερτ και τον Άλμπερτ Φίνεϊ μέχρι τον θεατρικό συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ, έχει ήρωα έναν μοναχικό ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος ακούει παλιές μαγνητοταινίες με γεγονότα και σκέψεις που κατέγραψε ο ίδιος με τη φωνή τους κατά τη διάρκεια του βίου του και αναλογίζεται χαμένες αγάπες, φιλοδοξίες και αποτυχίες.

Ο Paul Crewes, διευθύνων σύμβουλος του York Theatre Royal, δήλωσε ότι ο Όλντμαν είχε επισκεφθεί το θέατρο στις αρχές του έτους. «Ήταν συναρπαστικό να τον ακούω να αφηγείται ιστορίες από τα νεανικά του χρόνια και τον πρώτο του επαγγελματικό ρόλο στη σκηνή του York Theatre Royal. Όταν αρχίσαμε να διερευνούμε ιδέες, συνειδητοποιήσαμε ότι το Krapp’s Last Tape ήταν το τέλειο έργο».

Ο Γκάρι Όλντμαν, ο οποίος μεγάλωσε στο Λονδίνο, σπούδασε υποκριτική στο Rose Bruford College, από το οποίο αποφοίτησε το 1979 και άρχισε να παίζει στο Γιορκ την ίδια χρονιά. Το 1987 πρωταγωνίστησε στην παράσταση του έργου «Serious Money» της Κάριλ Τσέρτσιλ στο Royal Court με συμπρωταγωνίστρια τη Λέσλι Μάνβιλ, με την οποία είχαν έναν σύντομο γάμο. Μετά από σημαντικούς ρόλους στο Royal Court και στη Royal Shakespeare Company τη δεκαετία του 1980, αφοσιώθηκε στην κινηματογραφική του καριέρα.

Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες από τις 14 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου και η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 16 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από Guardian, Hollywood Reporter