Το ταξίδι του Γκόρντον Ράμσεϊ στην Ελλάδα συνεχίζεται, παρέα με τον διάσημο Ιταλό σεφ Τζίνο ντ′ Ακάμπο και τον Γάλλο μετρ εστιατορίων, Φρεντ Σιριέ, γεμάτο ξεκαρδιστικές στιγμές.
Αφού επισκέφθηκαν την Κρήτη, την Σαντορίνη, την Σπάρτη και τα Μετέωρα, κατέληξαν στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα σε σουβλατζίδικο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης.
Πριν καλά μπουν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν ο Ράμσεϊ με τον Ντ′ Ακάμπο, ξέσπασαν οι πρώτες διαφωνίες. O Έλληνας συνάδελφος τους, όταν άκουσε τον Ντ′ Ακάμπο να αποκαλεί το σουβλάκι κεμπάμπ, έγινε έξαλλος και έσπευσε να τον βάλει στην θέση του.
«Όχι, όχι, δεν είναι κεμπάπ. Στην Ελλάδα το λέμε σουβλάκι». Οταν άκουσε μάλιστα τον χαρακτηρισμό «pizza boy», (το παιδί που μοιράζει τις πίτσες) ο Ντ′ Ακάμπο δεν άντεξε και προσκάλεσε την Ελληνική ομάδα σε διαγωνισμό, για το καλύτερο σουβλάκι.
Η μονομαχία του Ράμσεϊ με τον Ντ′ Ακάμπο απέναντι στους δύο Έλληνες συναδέλφους τους ξεκίνησε αμέσως, με τον διάσημο Σκωτσέζο σεφ να διορθώνει και πάλι τον Τζίνο, όταν χρησιμοποίησε την λέξη κεμπάμπ.
«Πάψε να το λες κεμπάμπ» του είπε ο Γκόρντον Ράμσεϊ για να του απαντήσει ο Τζίνο ντ′ Ακάμπο, «Με αποκάλεσε pizza boy».
Το σουβλάκι που επέλεξαν να ετοιμάσουν ήταν μια διαφορετική εκδοχή από το κλασσικό ελληνικό. Τα υλικά που χρησιμοποίησαν ήταν, χοιρινή κοιλιά, μάραθο τουρσί, τραγανιστή πέτσα χοιρινή, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.
Η μονομαχία δεν ανέδειξε νικητή, με τους τέσσερις σεφ να απολαμβάνουν κάθε λεπτό από το γύρισμα της βρετανικής σειράς του ITV, «Gordon, Gino and Fred: Road Trip».