Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, όταν επιβάτης επιτέθηκε αναίτια και χτύπησε στο πρόσωπο μια γυναίκα οδηγό. «Κάντε λίγο πιο πίσω για να βλέπω», φαίνεται να ήταν η παρατήρηση που εξόργισε τον επιβάτη του λεωφορείου. Η οδηγός εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ενώ ο δράστης της επίθεσης ακινητοποιήθηκε από τους επιβάτες και συνελήφθη από τις αρχές.
Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου σε λεωφορείο της γραμμής 224, που εκτελεί το δρομολόγιο Καισαριανή - Ελευθερίου Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Σκουλό, μέλος συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, η οδηγός ζήτησε από τον επιβάτη να απομακρυνθεί από την διαχωριστική γραμμή, προκειμένου να έχει καλύτερη ορατότητα. Ένας συνάδελφος της οδηγού που στεκόταν δίπλα, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ωστόσο με την βοήθεια και των υπόλοιπων επιβατών, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα, τον οποίο συνέλαβαν και παρέλαβαν στη συνέχεια αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο.
Ο δράστης της επίθεσης δεν δικαιολόγησε την συμπεριφορά του, ωστόσο κατά τον κ. Σκουλό «δυστυχώς οι ακραίες συμπεριφορές εντείνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς οι αραιώσεις στα δρομολόγια έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο επιβατικό κοινό, κάτι που μπορεί να πάρει πολλές μορφές». Οι αραιώσεις στα δρομολόγια προκύπτουν από τις συνεχείς ελλείψεις σε οδηγούς και είναι κάτι που κάνει τα λεωφορεία να είναι συνεχώς γεμάτα με κόσμο.