Οδηγός ταξί ξυλοκόπησε διεμφυλική γυναίκα και τον φίλο της στην Αθήνα (Βίντεο)

Ο δράστης απεικονίζεται να χτυπά την και την 33χρονη και τον φίλο της με γροθιές και κλωτσιές
Open Image Modal
HuffPost Greece

Δικογραφία σε βάρος ενός 55χρονου οδηγού ταξί, υπηκόου Αλβανίας, σχημάτισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, με τα αδικήματα της απειλής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με την επιβαρυντική περίσταση των ρατσιστικών κινήτρων.

Από την έρευνα των αστυνομικών ο 55χρονος φέρεται να παρέλαβε τα ξημερώματα της Πέμπτης μία διεμφυλική γυναίκα από τη Βραζιλία με τον ομοεθνή φίλο της από το Γκάζι και στην οδό Λένορμαν να τους υποχρέωσε να αποβιβαστούν και να τους χτύπησε.

 

Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από κοινωνική λειτουργό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την τραυματισμένη διεμφυλική γυναίκα και άμεσα ξεκίνησαν τις έρευνές τους, καθώς θεωρήθηκε πιθανό -σύμφωνα με τα λεγόμενα των θυμάτων- η επίθεση να είχε ρατσιστικό υπόβαθρο.

Αρχικά εντόπισαν το σημείο τής επίθεσης, όπου βρήκαν και βίντεο από κάμερα ασφαλείας, η οποία είχε καταγράψει το περιστατικό, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες. Ένας από αυτούς έδωσε πληροφορίες για τον αριθμό κυκλοφορίας του ταξί και έτσι έφθασαν οι αστυνομικοί στην ταυτοποίηση τού 55χρονου οδηγού.

Ο φερόμενος ως δράστης απεικονίζεται στο βίντεο να χτυπά τον 31χρονο φίλο της διεμφυλικής γυναίκας με γροθιές και κλωτσιές, αλλά και την 33χρονη με γροθιές. Εκείνη, μάλιστα, για να γλιτώσει από τα χτυπήματα φαίνεται να τρέχει και να πέφτει επάνω σε γυάλινη είσοδο πολυκατοικίας.

Η 33χρονη υπεβλήθη σε χειρουργείο και παραμένει για νοσηλεία, ενώ ο 55χρονος δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο τού αυτοφώρου και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στους δικαστικούς.